Βίντεο ντοκουμέντο από τη διάσωση μεταναστών σε απόκρημνα βράχια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 09:05 Βίντεο ντοκουμέντο από τη διάσωση μεταναστών σε απόκρημνα βράχια

Σωτήρια η επέμβαση των πυροσβεστών για μητέρα με μωρό μερικών ημερών και για ηλικιωμένη γυναίκα…

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση της 1ης ΕΜΑΚ και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρύστου, στα απόκρημνα βράχια στην περιοχή του Θυμίου, για τη διάσωση μεταναστών και συγκεκριμένα μιας γυναίκας με το λίγων ημερών μωρό της, μιας ακόμη ηλικιωμένης γυναίκας και δύο αντρών.

Υπό το Συντονισμό του Υποστράτηγου του ΠΣ και Συντονιστή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας Δημήτρη Καρασαββίδη, με τη συνεργασία του Διοικητή των Π.Υ. Εύβοιας Περικλή Κουλκουβίνη, του Διοικητή της Π.Υ. Χαλκίδας Αντώνη Μαυρίδη, του Διοικητή της 1ης ΕΜΑΚ, Αθανάσιου Μαπλάφα και φυσικά των ακούραστων πυροσβεστών της 1ης ΕΜΑΚ και της Καρύστου, η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και όλοι τους έφτασαν σε ασφαλές μέρος.

Δείτε βίντεο από τις προσπάθειες των πυροσβεστών να απεγκλωβίσουν την ηλικιωμένη γυναίκα από τα βράχια:

Σημειώνουμε ότι η νεαρή γυναίκα είχε τραυματιστεί μετά από πτώση στα βράχια, και χρειάστηκε να μεταφερθεί με φορείο σε ασφαλές προσβάσιμο σημείο προκειμένου να παραληφθεί από το ελικόπτερο σούπερ πούμα.

Μαζί με την επιχείρηση της Αστυνομίας Καρύστου, από την Κυριακή το μεσημέρι, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τουλάχιστον 61 μετανάστες από διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες - ακόμη και έγκυες - και παιδιά.

Σε όλους τους μετανάστες δόθηκε τροφή και νερό, ενώ φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής. Μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση μεταφέρθηκαν σε Κέντρο Προσωρινής Διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση