Θέμης Χειμάρας: «Να μην κλείσουν τα ΕΛ.ΤΑ. Μαλεσίνας»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 15:14 Θέμης Χειμάρας: «Να μην κλείσουν τα ΕΛ.ΤΑ. Μαλεσίνας»

«Να παραμείνει σε πλήρη λειτουργία το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Μαλεσίνας και να στελεχωθεί με προσωπικό το κατάστημα Αταλάντης», τονίζει ο βουλευτής Θέμης Χειμάρας.

Με την κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής, αναδεικνύει τα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Αταλάντης από την προβληματική λειτουργία των ΕΛ.ΤΑ. Μαλεσίνας και Αταλάντης και ζητά την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Θεόδωρου Λιβάνιου.

Αναλυτικότερα, ο Βουλευτής εκθέτει στον κ. Υπουργό την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λοκρών,από την απόφαση της Διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ, στον περιορισμό της λειτουργίας του τοπικού καταστήματος της Μαλεσίνας σε δύο ημέρες και με μειωμένο ωράριο.  Δηλαδή στην υποβάθμιση του ουσιαστικά σε θυρίδα, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κατάστημαεξυπηρετεί επιπλέον,το Μαρτίνο, τη Λάρυμνα, τον οικισμό και το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, τον ΟΣΜΑΕΣ καθώς και τα χωριά της ευρύτερης περιοχής,συνολικού πληθυσμού άνω των 10.000 κατοίκων.

Παράλληλα, θέτει υπόψη του κ. Υφυπουργού το ζήτημα των διαμαρτυριών και των καταγγελιών πολιτών και επιχειρήσεων στην  Αταλάντη, σχετικά με την δυσλειτουργία και αυτού του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ., όπου μόλις δύο (2) υπάλληλοι, εξυπηρετούν την επαρχία Λοκρίδος, με πληθυσμό 20.000 κατοίκους και αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις στην παράδοση της αλληλογραφίας, ιδιαιτέρα σε ότι αφορά τους λογαριασμούς ενέργειας και τις προβλεπόμενες εκπτώσεις συνέπειας, καθώς και κάθε άλλου είδους σημαντική για τους πολίτες αλληλογραφία.

Ο κ. Χειμάρας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να παραμείνει σε πλήρη λειτουργία το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Μαλεσίνας, για να διασφαλισθεί η ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες και να αποφευχθεί η υποβάθμιση των υπηρεσιών που δικαιούνται οι κάτοικοι της Λοκρίδας.

Έπειτα και από το κλείσιμο όλων τραπεζικών καταστημάτων στην περιοχή το τελευταίο διάστημα, είναι μεγάλη η ταλαιπωρία που θα υφίστανται, ιδίως τα άτομα της τρίτης ηλικίας, αφού πλέον θα αναγκάζονται να μετακινούνται στην πόλη της Αταλάντης, σε απόσταση 27 χιλιομέτρων, προκειμένου να απολαμβάνουν τις ταχυδρομικές και τραπεζικές υπηρεσίες που δικαιούνται».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση