Φθιώτιδα: Αγέλη σκύλων επιτέθηκε σε πρόβατα μέσα σε στάνη (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 09:46 Φθιώτιδα: Αγέλη σκύλων επιτέθηκε σε πρόβατα μέσα σε στάνη (ΦΩΤΟ)

Απελπισμένος ο κτηνοτρόφος που έχει χάσει εκτός από πρόβατα, κουνέλια και κότες από τα αδέσποτα…

Σε απόγνωση βρίσκεται ο κτηνοτρόφος Ιωάννης Μήτσου από τη Σκάρφεια του Δήμου Καμένων Βούρλων, μετά από τη νέα επίθεση που δέχτηκαν τα ζώα του από αγέλη σκύλων η οποία έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην ευρύτερη περιοχή.

Τα μεγαλόσωμα σκυλιά δεν συγκράτησε ούτε η περίφραξη του ποιμνιοστασίου, με αποτέλεσμα να μπουν μέσα και να σκοτώσουν δύο πρόβατα, ενώ ένα τρίτο τη γλύτωσε - προς το παρόν - τραυματισμένο!

«Τα σκυλιά πήδησαν από πάνω από την περίφραξη», σύμφωνα με τον κ. Μήτσου και τη σύζυγό του, καθώς όπως λένε στο LamiaReport, επανειλημμένα τα έχουν κυνηγήσει από το χώρο, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που τους «επισκέπτονται»!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, το προηγούμενο διάστημα, τα σκυλιά έχουν πνίξει πολλά κουνέλια και κότες από το χώρο.

«Πραγματικά έχουμε κάνει πολύ καιρό υπομονή και τα παραβλέπαμε ως μεμονωμένα τα περιστατικά με τα μικρότερα ζώα. Μάλιστα τον περασμένο Φεβρουάριο, μπροστά στα μάτια μας είχαν βουτήξει νεογέννητο αρνάκι. Το κακό όμως χειροτερεύει. Τα σκυλιά έχουν γίνει περισσότερα, μεγαλύτερα και πιο άγρια, καθώς έφτασαν να επιτίθενται σε ενήλικα πρόβατα και μάλιστα σε περιφραγμένο χώρο. Παλιότερα κυνήγησαν την πεθερά μου. Φοβόμαστε όχι μόνο εμείς αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι να κυκλοφορήσουμε», μας λέει η σύζυγος του κτηνοτρόφου.

«Αυτά τα ζώα είναι η περιουσία μας και ο τρόπος να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τα προς το ζειν σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για την κτηνοτροφία. Ζητάμε τα αυτονόητα να προστατεύσουμε τους κόπους μας, αλλά πλέον και τις ζωές μας καθώς τα σκυλιά έχουν αρχίσει να γίνονται επικίνδυνα και για τους ανθρώπους…», συμπληρώνουν με παράπονο οι κτηνοτρόφοι και την ελπίδα οι υπεύθυνοι να ενεργήσουν.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το ΑΤ Καμένων Βούρλων και πλέον οι ενέργειες ανήκουν στο Δήμο για να «σπάσει» την αγέλη και να απομακρυνθούν όσα σκυλιά είναι επιθετικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση