Σεισμός 5 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Στερεά - Αισθητός και στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2022 01:15 Σεισμός 5 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Στερεά - Αισθητός και στη Λαμία

Επίκεντρο νότια της Ιτέας…

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 1:02’ μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αντίκυρας ή 16 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιτέας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από την ένταση του σεισμού, κατέγραψε αρχικά και δεύτερο σεισμό 4,8 Ρίχτερ. Γενικά στους κατοίκους των περιοχών γύρω από το επίκεντρο, ο σεισμός φάνηκε ατελείωτος! Το εστιακό βάθος σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση υπολογίστηκε στα 13,3 χλμ.

Οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από τον Κορινθιακό και ειδικά στα νότια τμήματα της Φωκίδας και της Βοιωτίας είναι ανάστατοι.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Αναφορές για το που έγινε αισθητός ο σεισμός, έχουν γίνει από όλες τις πρωτεύουσες της Πελοποννήσου, ακόμη και από Καλαμάτα (148 χλμ από το επίκεντρο) και Σπάρτη (138), ενώ από την κεντρική Ελλάδα υπάρχει μαρτυρία ακόμη και από το Βόλο (123).

Δείτε πως κατέγραψε το σεισμό ο σεισμογράφος στον Άγιο Χαράλαμπο Μώλου και στη Λαμία:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση