Ιατροδικαστική Λαμίας... «κλειστόν», λόγω γραμματέα!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 11:30 Ιατροδικαστική Λαμίας... «κλειστόν», λόγω γραμματέα!

Η υπηρεσία έχει τρεις ιατροδικαστές, αλλά δεν λειτουργεί γιατι αρρώστησε ο γραμματέας - «Παίζουν με τον πόνο μας. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό το πράγμα... », λένε εξοργισμένοι οι συγγενείς ενός μωρού, που χρειάζεται να γίνει νεκροψία νεκροτομή και τους στέλνουν στην Πάτρα.

Είναι πραγματικά αδιανόητο αυτό που συμβαίνει με την ιατροδικαστική υπηρεσία Λαμίας. Εκεί που με τον ερχομό των δυο νέων ιατροδικαστών άρχισε να ομαλοποιείται η λειτουργία της, ξαφνικά "κατέβασε ρολά" και πάλι.

Αυτή τη φορά ο λόγος είναι ότι ο γραμματέας της υπηρεσίας αρρώστησε και δεν μπορεί να γράψει καποιος το πρωτόκολλο και δυο γραμμές στον υπολογιστή.

Έτσι η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής Λαμίας έβγαλε απόφαση ότι δεν μπορούν να γίνουν νεκροψίες μέχρι νεοτέρας, παρόλο που υπάρχουν τρεις ιατροδικαστές, δυο νεκροτόμοι και ακόμη μια διοικητική υπάλληλος στην υπηρεσία (!)

«Παίζουν με τον πόνο μας»

Εξοργισμένοι ειναι οι γονείς ενός μωρού από την Αγόριανη Φωκίδας, που έχασαν το 5 μηνών μωρό τους στον ύπνο του από παθολογικά αίτια, και τώρα πρέπει να πάνε στην Πάτρα για την νεκροψία νεκροτομή.

«Παίζουν με τον πόνο μας. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Χάσαμε το αγγελούδι μας και μέσα στον πόνο μας να αντιμετωπίζουμε και αυτή την γραφειοκρατία με τις γελοίες δικαιολογίες...», λένε εξοργισμένοι οι συγγενείς του μωρού, που πρέπει να πάνε την Πάτρα για την νεκροψία - νεκροτομή.

Επίσης δύο ακόμη περιστατικά, ένα από τη Λαμία και ένα από τον Άγιο Κωνσταντίνο πρέπει να πάνε σήμερα στην ιατροδικαστική της Λάρισας, γιατί της Λαμίας είναι κλειστή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport εξοργισμένοι είναι και οι ιατροδικαστές των άλλων υπηρεσιών, οι οποίοι μέσα στο μεγάλο φόρτο εργασίας που έχουν, πρέπει να εξυπηρετήσουν και την υπηρεσία της Λαμίας, που και πάλι δεν λειτουργεί. Μάλιστα όταν κάποιοι από αυτούς έμαθαν το λόγο που δεν λειτουργεί, εξοργίστηκαν ακόμη περισσότερο.

Ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας τι έχει να απαντήσει στους γονείς του μωρού που μέσα στον πόνο τους έχουν να αντιμετωπίσουν και την αναλγησία της συγκεκριμένης υπηρεσίας;

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση