Σταϊκούρας: Ξεκινούν μέσα στο 2023 τα μεγάλα έργα στο Νοσοκομείο Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 07:30 Σταϊκούρας: Ξεκινούν μέσα στο 2023 τα μεγάλα έργα στο Νοσοκομείο Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

250.000 ευρώ για τα κέντρα Υγείας Φθιώτιδας….

Με καλά νέα ξεκίνησε η εβδομάδα για το Νοσοκομείο Λαμίας και τα Κέντρα Υγείας Φθιώτιδας.

Ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (24/10) στο Γ.Ν. Λαμίας, με το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη το Διοικητή του Νοσοκομείου, Ανδρέα Κολοκυθά, τον Αναπληρωτή Διοικητή Γιώργο Καραβάνα και τους επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών, ανακοίνωσε ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την τελική ωρίμανση του έργου τόσο για την Ογκολογική Κλινική, όσο και για την αναμόρφωση - επέκταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Τα δύο έργα έχουν αρχικό προϋπολογισμό περίπου 17 και 5 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα και αναμένεται να αλλάξουν τον υγειονομικό χάρτη όχι μόνο στη Λαμία, αλλά και στη Φθιώτιδα και ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα.

Για να φτάσουμε όμως κοντά στην υλοποίηση τους, χρειάστηκε να ξεπεραστούν πολλά γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια.

Ο Υπουργός Οικονομικών ο οποίος παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την όλη διαδικασία, επεμβαίνοντας όπου χρειάζεται για την επιτάχυνση των ενεργειών από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, έκανε λόγο ότι ρεαλιστικά και τα δύο έργα μπορούν να ξεκινήσουν μέσα στο 2023 και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2025.

Δείτε το βίντεο:

Νωρίτερα ο κ. Σταϊκούρας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Λαμίας, όπου τον περίμεναν ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και ο Διευθυντής του Κέντρου Ηλίας Καραγεώργος.

Τα νέα και εδώ ευχάριστα καθώς θα χρηματοδοτηθούν με 250.000 ευρώ όλα τα κέντρα υγείας της Φθιώτιδας, προκειμένου να αποκτηθεί κρίσιμος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, όπως είναι οι ηλεκτροκαρδιογράφοι, οι απινιδωτές, οι βιοχημικοί αναλυτές και τα αυτόκαυστα.

Επιπλέον εξασφαλίστηκε η προμήθεια νέων στολών εργασίας για το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία της Φθιώτιδας.

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός, θα βρίσκεται στη διάθεση του προσωπικού μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Υπουργός Οικονομικών επανέλαβε το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Υγεία και γενικότερα για τη Δημόσια Υγεία, υπενθυμίζοντας ότι δρομολογείται η πλήρης αναδιοργάνωση των Κέντρων Υγείας εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση 250 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στην κάμερα του LamiaReport, μίλησε ο Υπουργός Οικονομικών, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ και οι Πρόεδροι των Εργαζομένων Κ.Υ. Νομού Φθιώτιδας και Εργαζομένων Κ.Υ. Λαμίας, Κώστας Γκούρλιας και Ευθύμιος Σκόνδρας αντίστοιχα.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση