Αλληλοκατηγορούνται οι γιατροί για το θάνατο της 14χρονης μαθήτριας στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 08:02 Αλληλοκατηγορούνται οι γιατροί για το θάνατο της 14χρονης μαθήτριας στη Λαμία

Μήνυση κατέθεσε ο καρδιολόγος ο οποίος είναι από τους εμπλεκόμενους σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ…

Την ώρα που η υπόθεση του θανάτου της 14χρονης μαθήτριας Κυριακής Ζανιά παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης, με την οικογένεια να ζητεί ποινικές ευθύνες από γιατρούς του Νοσοκομείου Λαμίας που με τις ενέργειές τους δεν απέτρεψαν το κακό για το αγγελούδι τους, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και Καρδιολόγος, ο οποίος είναι στα βασικά πρόσωπα που επιρρίπτει ευθύνες η ΕΔΕ, κατέθεσε κι εκείνος μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Η μήνυση, την οποία αποκάλυψε η εφημερίδα Documento στο κυριακάτικο φύλλο της, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λαμίας και στρέφεται κατά της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Ιωάννας Γριβέα που διενήργησε τον έλεγχο και κατά του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη που τη διέταξε, ενώ στο περιεχόμενό της αναφέρονται επιπλέον πρόσωπα και καταστάσεις που σύμφωνα με τον ίδιο οδήγησαν στη τραγική κατάληξη της 14χρονης.

Στο Πειθαρχικό της ΥΠΕ

Η συγκεκριμένη μήνυση έρχεται την ώρα που η υπόθεση συνεχίζει να ελέγχεται διοικητικά σε επίπεδο πλέον Πειθαρχικού Συμβουλίου της 5ης ΥΠΕ, στο οποίο παραπέμφθηκε από το Διοικητή Φώτη Σερέτη. Στο Συμβούλιο δε συμμετέχει ο ίδιος αφού είναι εκείνος που διέταξε την ΕΔΕ. Το Πειθαρχικό συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα (24/10) και μάλιστα αυτοεξαιρέθηκε ο Διοικητής του ΓΝ Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς, καθώς έχει και αυτός μηνυθεί - για άλλη υπόθεση - από τον συγκεκριμένο ιατρό.

Το 5μελες Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ μπορεί να επιβάλλει στέρηση εξέλιξης στους υπεύθυνους για 5ετια ή να το παραπέμψει στο Ανώτατο Πειθαρχικό με το ερώτημα της παύσης για ένα χρόνο.

Οι αποφάσεις του αναμένονται με ενδιαφέρον, ωστόσο η οικογένεια της αδικοχαμένης Κυριακής έχει το δικό της Γολγοθά. Μέσα στον αβάσταχτο πόνο τους, ακούν τους γιατρούς στους οποίους εμπιστεύθηκαν το λατρεμένο τους παιδί, να αλληλοκατηγορούνται.

Άλλωστε και η συγκεκριμένη μήνυση, έρχεται να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά το  ρεπορτάζ του LamiaReport, που πρώτο είχε αποκαλύψει ότι το άτυχο κορίτσι εγκαταλείφθηκε σε ένα κοντέινερ έξω από τα Επείγοντα για πολλές και κρίσιμες ώρες, που οδήγησαν στο θάνατό του.

Θυμηθείτε και τα λόγια του δικηγόρου Αλεξανδρούπολης Πάρη Παπαδάκη, που συνεργάζεται με τη Λαμιώτισσα δικηγόρο Σοφία Σταυράκη για την υπόθεση, «ότι επρόκειτο για ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ και αν οι γιατροί ασκούσαν τα καθήκοντά τους όπως έπρεπε το παιδί θα ήταν ανάμεσα μας. Το μαχαίρι στο κόκκαλο για να αποδοθούν ευθύνες έτσι ώστε κανένα παιδί να μην φεύγει έτσι άδικα».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση