Μία καθηγήτρια από την Αμφίκλεια νικήτρια του βραβείου Global Teacher Award 2022

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 10:20 Μία καθηγήτρια από την Αμφίκλεια νικήτρια του βραβείου Global Teacher Award 2022

Η Χριστίνα Λάιου είναι καθηγήτρια Αγγλικής του Γυμνασίου και Λυκείου Αμφίκλειας.

Κάθε χρόνο, ο διεθνής εκπαιδευτικός οργανισμός AKS (με έδρα την Ινδία), επιλέγει τους πιο εμπνευσμένους και αφοσιωμένους εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο και τους βραβεύει για το εκπαιδευτικό τους έργο. Εκπαιδευτικοί από περίπου 115 χώρες παγκοσμίως καταθέτουν τη δική τους «ιστορία» μέσα από ένα κείμενο και το βιογραφικό τους.

Στη συνέχεια, πέντε συνάδελφοι των υποψηφίων και ένας διευθυντής προτείνουν τον υποψήφιο για το εν λόγω βραβείο ενισχύοντας τη συμμετοχή του. Η υποψηφιότητα του κάθε εκπαιδευτικού περνά μια διαδικασία αξιολόγησης και επαλήθευσης των στοιχείων που περιλαμβάνονται. Τέλος, οι υποψήφιοι ενημερώνονται για το αν κρίνονται άξιοι του βραβείου Global Teacher Award και προσκαλούνται στην τελετή.

Η συμμετοχή στη διαδικασία κρίσης είναι δωρεάν, ωστόσο το κόστος προσέλευσης στην τελετή βαρύνει τον υποψήφιο. Φέτος, η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2022 στην πόλη Gurugram, κοντά στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Η Χριστίνα δήλωσε στο LamiaReport:

«Κάπως τυχαία μέσω επαφών με εκπαιδευτικούς του εξωτερικού, έπεσα πάνω στη φετινή προκήρυξη του διαγωνισμού και σκέφτηκα: "Γιατί όχι;".
Σύντομα έλαβα ένα email από τον πρόεδρο του οργανισμού που με προσκαλούσε στην τελετή βράβευσης. Το ταξίδι όμως είναι μεγάλο και δαπανηρό, οπότε δεν παρευρέθηκα.

Η χαρά μου όμως είναι μεγάλη καθώς θεωρώ πολύ τιμητικό Έλληνες εκπαιδευτικοί δημόσιων σχολείων να περιλαμβάνονται σε ένα διεθνές δίκτυο εκπαιδευτικών που με το έργο και τις δράσεις τους προάγουν την εκπαιδευτική καινοτομία και γνώση.

Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους που με στήριξαν και τη διευθύντριά μου, Ρήγα Παρασκευή.

Αφιερώνω αυτό το βραβείο στους μαθητές μου, που ένα τους χαμόγελο και μια καλή τους κουβέντα αξίζουν όσο χίλια βραβεία. »

Είναι τόσο σημαντικό να βλέπουμε ότι υπάρχουν καθηγητές σε δημόσιο σχολείο που αγαπούν πραγματικά τη δουλειά τους και την εξελίσσουν!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση