Λαμία: «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 21:40 Λαμία: «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Λαμίας στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Λαμιέων.

Στα πλαίσια του προγράμματος EPAS «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», η ομάδα των δώδεκα μαθητών ξεκίνησαν τις δράσεις τους με σκοπό να μάθουν πώς εμπλέκεται το Ευρωκοινοβούλιο στην καθημερινότητά μας και ειδικά όσον αφορά την ισότητα των πολιτών.

Οι μαθητές έχοντας ως κεντρικό θέμα την κακοποίηση των γυναικών πραγματοποίησαν, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, συνάντηση με τις υπεύθυνες του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Λαμιέων κ.κ. Σκυλίτση Ιωάννα – Ψυχολόγο, Μπάκου Μαρία - Κοινωνική Λειτουργό και Φλέγγα Κωνσταντίνα – Παιδοψυχολόγο, ώστε να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του και τις διαδικασίες που απαιτούνται για να στεγαστούν και να επανενταχθούν πιο δυνατές στην κοινωνία οι γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση.

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα E.P.A.S. στην ιστοσελίδα του σχολείου, εδώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση