Γ. Οικονόμου: Επίσκεψη στο αρδευτικό έργο της Ηράκλειας και σε ελαιοτριβεία σε Γοργοπόταμο και Κομποτάδες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 14:00 Γ. Οικονόμου: Επίσκεψη στο αρδευτικό έργο της Ηράκλειας και σε ελαιοτριβεία σε Γοργοπόταμο και Κομποτάδες

«Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αποτελούν το θεμέλιο λίθο ανάπτυξης της ελληνικής Περιφέρειας και στεκόμαστε δίπλα τους», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, 19 Νοεμβρίου, στην Ηράκλεια, στο χώρο όπου εκτελούνται οι εργασίες για το αρδευτικό έργο.

Το αρδευτικό έργο της Ηράκλειας, ο δρόμος για την υλοποίηση κατασκευής του οποίου ξεκίνησε τον Ιανουάριο με την υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και την ανάδοχο εταιρεία, αποτελεί μια κομβική υποδομή που θα δώσει λύση στο αρδευτικό πρόβλημα της Ηράκλειας και της ευρύτερης περιοχής.

Τα έργα υδροληψίας από τον Ασωπό ποταμό που εκτελούνται με την κατασκευή νέου κλειστού αγωγού, την αντικατάσταση του Η/Μ εξοπλισμού, την κατασκευή νέων οικίσκων στα τρία υφιστάμενα αντλιοστάσια γεωτρήσεων και τους τρεις αγωγούς από τις γεωτρήσεις, την κατασκευή νέας υδατοδεξαμενής, αντλιοστασίου τροφοδοσίας και δικτύου άρδευσης υπό πίεση, αναμένεται να ωφελήσουν άμεσα τους παραγωγούς, ενώ θα παραδοθεί ένα σύγχρονο έργο με πολλαπλά οφέλη, που θα έχει άμεσο αποτύπωμα στο κόστος της παραγωγής.

Ο Γιάννης Οικονόμου επισκέφτηκε, παράλληλα, ελαιοτριβεία στο Γοργοπόταμο και τις Κομποτάδες.

Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τοπικούς παραγωγούς σε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των υψηλών τιμών παγκοσμίως, αλλά και τα μέτρα στήριξης της Πολιτείας για να περιοριστεί το αποτύπωμά τους.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:

«Άλλο ένα σημαντικό έργο για τη Φθιώτιδα υλοποιείται. Το αρδευτικό έργο της Ηράκλειας θα ανακουφίσει τους παραγωγούς του τόπου μας. Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο με πολλαπλά οφέλη και σημαντικό αποτύπωμα στο κόστος παραγωγής όχι μόνο για την Ηράκλεια, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Ένα έργο που υλοποιείται με συντονισμένες ενέργειες της Κυβέρνησης και θα μείνει ως κληρονομιά στις νέες γενιές παραγωγών. Η ελληνική Περιφέρεια βρίσκεται στο κέντρο των πολιτικών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και αυτό αποδεικνύεται με έργα στην πράξη και όχι με υποσχέσεις που έμεναν στα λόγια.

Η επίσκεψη στα ελαιοτριβεία στο Γοργοπόταμο και τις Κομποτάδες ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μιλήσω με παραγωγούς του τόπου μας.

Οι ελαιοπαραγωγοί προκόβουν μέσα σε δύσκολες συνθήκες λόγω των εξωγενών κρίσεων. Ενδεικτικά θετικό είναι ότι γεγονός ότι παρατηρείται η υψηλότερη τιμή του ελληνικού ελαιολάδου στην παγκόσμια αγορά τα τελευταία χρόνια.

Ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται στο επίκεντρο της Κυβέρνησης και η Πολιτεία με μέτρα στήριξης αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που δημιουργείται για να σταθεί στο πλευρό τους.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αποτελούν το θεμέλιο λίθο ανάπτυξης της ελληνικής Περιφέρειας και στεκόμαστε δίπλα τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση