Έναρξη εργασιών κατασκευής κοινοχρήστων χώρων στη νοτιοδυτική Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 13:02 Έναρξη εργασιών κατασκευής κοινοχρήστων χώρων στη νοτιοδυτική Λαμία

 

Στο πλαίσιο του έργου «Ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής ανάπλασης νοτιοδυτικού τμήματος Λαμίας»

Από την οδό Άρη Βελουχιώτη, ξεκίνησαν χθες οι εργασίες διαμόρφωσης των κοινόχρηστων χώρων, που αποτελούν τμήμα της μεγάλης αστικής ανάπλασης στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, έργοπου χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Οι εργασίες αφορούν στην κατασκευή έξι (6) κοινόχρηστων χώρων και τριών πεζόδρομων συνολικού εμβαδού δώδεκα (12) στρεμμάτων που συνδέονται με δίκτυο ποδηλατοδρόμων μήκους περίπου τριών (3) χιλιομέτρων. Οι χώροι εξοπλίζονται με τις απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις (ασύρματο δίκτυο WiFi, φωτιστικά σώματα, δίκτυα, σύστημα άρδευσης, χαλύβδινες βρύσες, κα) καθώς και τον ανάλογο αστικό εξοπλισμό (κάδοι απορριμμάτων, παγκάκια, κα). Το δίκτυο αποτελεί τμήμα κοινοχρήστων χώρων και αφορά σε τρεις πλατείες με πλακόστρωτα ψυχρών υλικών, μια παιδική χαρά με όργανα για ΑμεΑ και τρεις χώρους πρασίνου με αστικό εξοπλισμό.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :   

«…Συνεχίζουμε το σημαντικό έργο ανάπλασης της νοτιοδυτικής πλευράς της πόλης,συμπληρώνοντας και αναβαθμίζοντας κοινόχρηστους χώρους πρασίνου με σκοπό τη βελτίωση των περιβαλλοντικών όρων και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Θέλω για άλλη μια φορά να ζητήσω την υπομονή κατοίκων και διερχομένων για την προσωρινή όχληση, προκειμένου με την ολοκλήρωση των εργασιών, να απολαμβάνουμε όλοι ένα όμορφο και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Με όραμα, σχέδιο και δουλειά αλλάζουμε την εικόνα της πόλης, διαμορφώνουμε τη Λαμία των επόμενων ετών, τη Λαμία που ονειρεύονται οι πολίτες της …».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση