Ομόφωνα αθώοι οι κατηγορούμενοι για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 07:44 Ομόφωνα αθώοι οι κατηγορούμενοι για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας - ΒΙΝΤΕΟ

«Ιστορική μέρα η σημερινή για το ίδρυμα που αδίκως το έκλεισαν....», δήλωσε στο LamiaReport ο πρώην πρόεδρος Νίκος Δασκαλόπουλος.

Η πολυσυζητημένη δίκη για τη «Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας» ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (23/11) στο Εφετείο της Λαμίας. 

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας βρέθηκαν 20 άτομα, τα οποία συμμετείχαν στις Διοικήσεις της ΣΤΛ, με βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για απιστία, μετά από Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας για την χορήγηση τριάντα επτά (37) δανείων κατά την περίοδο 2008-2012.

Τελικά μετά από διήμερη ακροαματική διαδικασία το Εφετείο αθώωσε ομόφωνα όλους τους κατηγορουμένους, ενώ απαλλακτική ήταν και η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλούς από τους κατηγορούμενους, το προηγούμενο διάστημα, είχαν δεσμευτεί και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί με ότι αυτό συνεπάγεται για κάποιον που είναι ελεύθερος επαγγελματίας, όπως ο Νίκος Δασκαλόπουλος που είναι φαρμακοποιός.

Ο πρώην πρόεδρος της της ΣΤΛ μετά την απόφαση ήταν φανερά συγκινημένος, ενώ μιλώντας στο LamiaReport χαρακτήρισε τη μέρα ιστορική και ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν το προηγούμενο διάστημα.

Δείτε το βίντεο:

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας έκλεισε άδικα και κανονικά θα πρέπει να λειτουργήσει ξανά προς όφελος των μικρών επαγγελματιών, όπως ήταν και άρχικα ο σκοπός της ίδρυσής της, τόνισε ο ποινικολόγος Γιώργος Δούμας, ο οποίος ήταν μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης στη δίκη που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Εφετείο Λαμίας.

«Ήταν μια απόφαση που την περίμενε όλη η Λαμία. Η δικαιοσύνη για μια ακόμη φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων...», δήλωσε με την ανακοίνωση της απόφασης ο Κώστας Μπαρούτας, ο οποίος ήταν επίσης εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση