Άσκηση ασφαλείας στο λιμάνι της Στυλίδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 17:31 Άσκηση ασφαλείας στο λιμάνι της Στυλίδας

Το σενάριο περιέγραφε την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού…

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, λειτουργική άσκηση ασφαλείας στον Λιμένα Στυλίδας με θέμα: «Διαχείριση τηλεφωνικής απειλής ύπαρξης εκρηκτικού μηχανισμού εντός του Λιμένα»

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας Ευάγγελο Γ. Μπλούνα, η άσκηση σχεδιάστηκε από τον Υπεύθυνο Ασφαλείας του Φορέα της Λιμενικής Εγκατάστασης Στυλίδας Παναγιώτη Σειντή «και αποτελεί προπομπό άσκησης πραγματικής κλίμακας η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του 2023, ώστε να καταγραφούν ελλείψεις - επισημάνσεις - προτάσεις από τους αρμόδιους φορείς, καθώς και οι ίδιοι να εκπαιδευτούν σε τέτοιου είδους περιστατικά, προκειμένου ο Λιμένας να αποτελεί έναν ασφαλή χώρο για τις εμπορικές του δραστηριότητες, για τους χρήστες του αλλά και για αστική περιοχή της Στυλίδας που γειτνιάζει, μέσω της πρόληψης και αντιμετώπισης δυσμενών συμβάντων, με απώτερο σκοπό να προσελκύει περισσότερους χρήστες».

Στην άσκηση, και στο συντονιστικό όργανο, συμμετείχαν ο Υπολιμενάρχης Λ/Χ Στυλίδας Υποπλοίαρχος Βασίλειος Μπίχας, ο οποίος και συντόνισε την άσκηση με ιδιαίτερη ευχέρεια, ο Διοικητής του Α.Τ. Στυλίδας Αστυνόμος Α’ Απόστολος Κάτσινας, ο Αναπ. Διοικ. Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας Επιπυραγός Δημήτριος Ζάχος, η Ιατρός του Κ.Υ. Στυλίδας Αλεξάνδρα Βεντούρη - Νασοπούλου και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Στυλίδας (Υπεύθ. Τμ. Περ. Και Πολιτικής Προστασίας Δ.Ε. Στυλ. Και Εχιναίων) Δημήτριος Ψάρρης. Επίσης συμμετείχαν πλήθος στελεχών των ανωτέρω υπηρεσιών, όπως προέβλεπε η άσκηση.

«Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες για τον ζήλο τους, τον χρόνο τους, καθώς και τις εύστοχες επισημάνσεις τους. Η διοίκηση και τα στελέχη του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας εργάζονται για την αναβάθμιση των διαδικασιών των λιμένων αρμοδιότητας του», καταλήγει στη δήλωσή του ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ευάγγελος Γ. Μπλούνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση