Σεισμός στην Εύβοια: «Μας έπιασε στον ύπνο» λέει ο Δήμαρχος Καρύστου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 08:35 Σεισμός στην Εύβοια: «Μας έπιασε στον ύπνο» λέει ο Δήμαρχος Καρύστου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον Δήμο Καρύστου μετά τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ που έγινε στην Εύβοια και ήταν αισθητός και στην Αττική.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος στο enikos.gr, «τα σχολεία κλείνουν για προληπτικούς λόγους» ενώ πρόσθεσε ότι «έως τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές».

Ο κ. Ραβιόλος τόνισε ότι ο σεισμός ήταν αρκετά αισθητός και ότι οι κάτοικοι τρόμαξαν καθώς «τούς έπιασε στον ύπνο».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει πολλοί μετασεισμοί.

Η μετασεισμική ακολουθία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή της Εύβοιας. Η περιοχή «χορεύει».  Σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,1 στην κλίμακα Ρίχτερ, έγινε στις 07:23 ώρα Ελλάδος, σε απόσταση 56 χλμ. ανατολικά/βορειανατολικά των Αθηνών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. βορειανατολικά των Νέων Στύρων Εύβοιας.

Ένα λεπτό αργότερα, στις 07:24, σημειώθηκε νέος σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας, στον θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. ΝΑ των Ζαράκων Ευβοίας, 56 χλμ. ΑΒΑ των Αθηνών.

Σημειώνεται ότι όπως είπε νωρίτερα στο enikos.gr, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος παρατηρείται σεισμική δραστηριότητα με μικρότερα των 4,8 Ρίχτερ μεγέθη εδώ και κάποιες ημέρες στην περιοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση