«Λύση στο πρόβλημα των πλωτών διακομιδών για ασθενείς από την Βόρεια Εύβοια προς το Νοσοκομείο της Λαμίας»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 12:18 «Λύση στο πρόβλημα των πλωτών διακομιδών για ασθενείς από την Βόρεια Εύβοια προς το Νοσοκομείο της Λαμίας»

Αυτό ζητούν με ερώτησή τους από τους Υπουργούς Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, οι βουλευτές Θανάσης Ζεμπίλης και Θέμης  Χειμάρας.

Με την κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές, αναδεικνύουν το πρόβλημα της ιατρικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι κάτοικοι της Βορείου Εύβοιας και ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς, Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, να παρέμβουν προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.  

Οι βουλευτές, εκθέτουν τη συχνή διακοπή της οδικής σύνδεσης της περιοχής με την Χαλκίδα λόγω του κακού οδικού δικτύου και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, γεγονός που αναγκάζει πολλούς ασθενείς από το Κ.Υ. Ιστιαίας να διακομίζονται δια θαλάσσης στο Νοσοκομείο της Λαμίας.  

Ωστόσο, όπως τονίζουν οι κ.κ Χειμάρας και Ζεμπίλης, η επιλογή αυτή εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή των ασθενών λόγω της έλλειψης κατάλληλων πλωτών μέσων, αλλά και της μη εκτέλεσης ακτοπλοϊκών δρομολογίων τις βραδινές ώρες, ενώ δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο Κ.Υ. Ιστιαίας που μένει πολλές ώρες χωρίς ασθενοφόρο και δίχως ιατρούς.    

Ο Θέμης Χειμάρας σε προσωπική του ανάρτηση, αναφέρει:

«Καθημερινό, για τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας, είναι το πρόβλημα της άμεσης διακομιδής ασθενών από το Κ.Υ Ιστιαίας στο Νοσοκομείο της Λαμίας.

Το πρόβλημα μεγεθύνεται ιδιαίτερα τον χειμώνα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αλλά και των περιορισμένων ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Άμεση συνέπεια ακόμη  και η απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Από κοινού με τον συνάδελφο, Βουλευτή Ευβοίας, Θανάση Ζεμπίλη, θέτουμε το θέμα εξοπλισμού του Λιμεναρχείου Αιδηψού με πλωτό ασθενοφόρο, για την πραγματοποίηση  διακομιδών.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς, Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, να παρέμβουν προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση