Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δρούσε και στη Λαμία με τηλεκάρτα!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 08:21 Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δρούσε και στη Λαμία με τηλεκάρτα!

«Χρυσάφι» έβγαλαν οι έρευνες σε Βέροια, Ξάνθη και Λιβαδειά καθώς η λεία ξεπερνά τα 620.000 ευρώ. Κατασχέθηκαν και τέσσερα αυτοκίνητα…

63 κλοπές από σπίτια που διέρρηξαν με τη χρήση τηλεκάρτας ή αστυνομικής ταυτότητας, είχε διαπράξει η πολυμελής εγκληματική οργάνωση Ρομά που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου και είχε χτυπήσει μεταξύ άλλων και στη Λαμία.

Σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε σπίτια τόσο στη Λαμία, όσο και σε περιοχές της Αττικής, της Πάτρας και την Θεσσαλονίκη και συνέλαβαν συνολικά 11 άτομα, έξι άνδρες και πέντε γυναίκες. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας ακόμη δέκα μελών της οργάνωσης (τέσσερις άνδρες – έξι γυναίκες).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας οι κατηγορούμενοι από τον Ιούλιο του 2022, συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, διαπράττοντας 63 διακεκριμένες κλοπές από οικίες, σε διάφορες πόλεις ανά την επικράτεια, κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά 178.870 ευρώ, τιμαλφή αξίας 424.900 ευρώ και 43 χρυσές λίρες, μεγάλο μέρος των οποίων μεταπωλούσαν στην Ελλάδα, καθώς και σε χώρες του εξωτερικού.

Η δράση τους είχε εξαπλωθεί σε Αγρίνιο, Βόνιτσα, Αθήνα, Μαρούσι, Πέραμα, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Κόρινθο, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Άρτα, Δράμα, Βέροια, Ιωάννινα, Βόλο, Λαμία, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ηράκλειο και Ρέθυμνο Κρήτης.

Έκαναν τους πωλητές

Οι δράστες, προσέγγιζαν πρωινές και μεσημεριανές ώρες, διαμερίσματα πολυκατοικιών εντός πόλεων και κάνοντας τους πωλητές διαπίστωναν από ποια διαμερίσματα απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες τους. Στη συνέχεια με τη χρήση τηλεκάρτας ή δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, διερρήγνυαν ανασφάλιστες πόρτες και διέπρατταν τις κλοπές. Μετά την τέλεση των κλοπών, οι συνεργοί τους, τους ανέμεναν σε οχήματα διαφυγής,  τα οποία ενάλλασσαν κάθε φορά, προκειμένου να καταστεί δυσχερής ο εντοπισμός τους από τις αστυνομικές Αρχές.

Όπως αναφέρει το αστυνομικό δελτίο, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κατά τις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη φρασεολογία.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια των κατηγορουμένων στην Βέροια, στην Ξάνθη και στην Λειβαδιά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 6.500 ευρώ
  • 4 οχήματα
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM και
  • πλήθος ρολογιών καθώς και τιμαλφή.

Επισημαίνεται ότι, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν από την διάπραξη των κλοπών παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τα 620.000 ευρώ.  

 Οι συλληφθέντες με τη κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των κατηγορούμενων και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση