Μαγνησία: Λύκοι επιτέθηκαν σε 15 πρόβατα μέσα σε μισή ώρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 10:32 Μαγνησία: Λύκοι επιτέθηκαν σε 15 πρόβατα μέσα σε μισή ώρα

«Δεν μπορούμε άλλο, δεν αντέχουμε», είπε ο κ. Γιώργος.

Απελπισμένοι είναι οι βοσκοί και οι γεωργοί στη Μαγνησία που βλέπουν τα ζώα τους να κατασπαράζονται από λύκους. Ο κ. Γιώργος, κτηνοτρόφος, κατήγγειλε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» ότι μια μέρα, μέσα σε μισή ώρα, έχασε 15 πρόβατα.

«Τα μάζευα για να τα πάω σε άλλο μαντρί για να γεννήσουν. Πίσω έμειναν μερικά και μέχρι να γυρίσει το παιδί μέσα σε μισή ώρα τα βρήκε με ανοιγμένες κοιλιές και τα κατσικάκια να σπαράζουν… Για να το κάνουν αυτό μέσα σε μισή ώρα ήταν πολλοί λύκοι» δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή έχουν καταγραφεί 12 λύκοι και εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις τότε οι κτηνοτρόφοι θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα. Όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος κάτοικοι των γύρων χωριών έκαναν παράπονα στον φορέα διαχείρισης της Κάρλας.

Στην περιοχή έχουν καταγραφεί 12 λύκοι και εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις τότε οι κτηνοτρόφοι θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα. «Να φάνε ένα ζωντανό, αλλά να σου τρώνε το μεροκάματο και του άλλου το κοπάδι; Στους παλιούς λύκους τους γάβγιζε το σκυλάκι και φεύγανε. Αυτοί τρώνε και τα σκυλιά μας. Μας εγκατέλειψαν οι εργάτες, σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Δεν μπορούμε άλλο, δεν αντέχουμε», είπε.

Ο κτηνοτρόφος ανέφερε πως ο φορέας θα τους αποζημιώσει για την απώλεια των ζώων τους, ωστόσο ο ίδιος έκανε έκκληση για να παρθούν μέτρα ώστε να προστατευτούν τα κοπάδια τους από τις επιθέσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση