Φθιώτιδα: Λευκό τοπίο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023 08:10 Φθιώτιδα: Λευκό τοπίο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα

Υποχωρεί με σποραδικές χιονοπτώσεις μόνο στα ορεινά η κακοκαιρία…

Χωρίς φαινόμενα αλλά με αρκετό κρύο, ξημέρωσε η Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στη Φθιώτιδα.

Το μέτωπο της κακοκαιρίας «ταξίδεψε» γρήγορα προς την Ανατολική χώρα, επηρεάζοντας τις νησιωτικές περιοχές την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με χιόνια στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα αυτών.

Πίσω όμως στην ηπειρωτική χώρα άφησε σημαντική χιονόστρωση από τα 500 μέτρα και επάνω όσον αφορά τη Φθιώτιδα. Λόγω της έγκαιρης προειδοποίησης στην περιοχή μας, η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη και παρά τα προβλήματα που σημειώθηκαν στην ηλεκτροδότηση σε ορισμένα χωριά, εξαιτίας πτώσεων κλαδιών δέντρων, γενικά η κατάσταση κύλησε ομαλά.

Στην Περιφέρεια Στερεάς με εξαίρεση τις περιοχές στην Ευρυτανία ο υδράργυρος δεν έπεσε σε αρνητικούς αριθμούς σε υψόμετρο κάτω από 1.000 μέτρα.

Στη Φθιώτιδα αναφέρουμε ενδεικτικά τις τιμές κάτω από 5 βαθμούς που κατέγραψαν οι σταθμοί του εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr (για την Παρασκευή 27/1/23)

Δομοκός 1.8 °C στις 06:30’

Βαθιά Λογγά Αμφίκλειας 3.4 °C στις 00:10’

Αμφίκλεια 3.7 °C στις 01:00’

Λαμία 4.9 °C στις 01:40’

Λευκοχώρι Ελάτειας 4.9 °C στις 00:10’

Για το επόμενο 24ωρο σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις έως και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τις ανατολικές Κυκλάδες, έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά οι οποίες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500 - 600 μέτρα και πάνω).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 8 βαθμούς, στα κεντρικά θα φτάσει τους 8 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 12 με 14 βαθμούς, ενώ στη νότια νησιωτική χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Για την Ανατολική Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, στη Θεσσαλία (ενδεικτικό υψόμετρο τα 600-700 μέτρα και πάνω) και την κεντρική Στερεά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800-900 μέτρα και πάνω).

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση