Πολικές θερμοκρασίες στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 10:26 Πολικές θερμοκρασίες στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες συνοδεύουν τα χιόνια που έφερε η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» (ή «Βαρβάρα» κατά το Ελληνικότερο) στη χώρα μας.

Το -16,2 που καταγράφηκε στο Σέλι Ημαθίας παραπέμπει σε πολικές θερμοκρασίες, όπως και -12,7 στο «δικό μας» Μαυρολιθάρι Φωκίδας που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στην Οίτη.

Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 08/02 παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα. Επισημαίνεται μάλιστα ότι οι ελάχιστες θερμοκρασίες του Πίνακα, αφορούν κατοικημένες περιοχές και όχι χιονοδρομικά κέντρα ή καταφύγια, όπου υπάρχουν μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου. Η ελάχιστη θερμοκρασία του δικτύου τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 08/02, καταγράφτηκε στο  Χ/Κ Καιμάκτσαλαν με –18.6 °C.

Να σημειώσουμε ότι στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, Λαμία, η ημέρα μπορεί να ξημέρωσε με χιόνι, όμως το 0,8ο C που καταγράφηκε στις 07:40’ το πρωί της Τετάρτης (8/2) είναι η υψηλότερη χαμηλή του τελευταίου 4ημερου.

Χειρότερη ημέρα από πλευράς παγετού εξακολουθεί να είναι η Δευτέρα όταν ο υδράργυρος έπεσε μέχρι τους -1,2ο στις 08:40’ το πρωί, ενώ επικράτησε παγετός για σχεδόν 10 ώρες.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση