Λαμία: Έφοδος της αστυνομίας σε παράνομο εμφιαλωτήριο υγραερίου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 08:02 Λαμία: Έφοδος της αστυνομίας σε παράνομο εμφιαλωτήριο υγραερίου

Συνεργασία με Υ.Ε.Δ.Δ.Ε, Τελωνείο και υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Στερεάς…

Οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, μαζί με την Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), το Τελωνείο Στυλίδας και το Τμήμα Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Π.Ε. Φθιώτιδας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (14/2) σε σπίτι 40χρονου σε Κοινότητα της Λαμίας, όπου εντοπίσθηκε παράνομο εμφιαλωτήριο υγραερίου.

Ο 40χρονος συνελήφθη με τις κατηγορίες της παράβασης νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και οργάνωσης αγοράς πετρελαιοειδών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν σε διάφορους χώρους εντός και εκτός σπιτιού, καθώς και σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του συλληφθέντα, κατάλληλη συνδεσμολογία για την επαναγέμιση κενών φιαλών με λαθραίο υγραέριο.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 78 κενές φιάλες υγραερίου, διαφόρων εταιρειών,

• δεξαμενή προπανίου – βουτανίου, στην οποία υπήρχαν ενσωματωμένα λάστιχα στις βάνες αυτής, με ένδειξη πληρότητας σε ποσότητα υγραερίου, για την οποία, όπως προέκυψε, δεν είχαν καταβληθεί οι απαιτούμενοι φόροι και δασμοί,

• πιστόλι επαναγέμισης κενών φιαλών υγραερίου με λάστιχο, καθώς και

• ηλεκτρική αντλία με λάστιχο και μανόμετρο.

Από τους αστυνομικούς, κατασχέθηκε επίσης και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση