Τραγωδία στα Τέμπη: Γιατί οι συγγενείς δε θα δουν ποτέ τους νεκρούς τους - Σφραγισμένα φέρετρα για τις οικογένειες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 20:38 Τραγωδία στα Τέμπη: Γιατί οι συγγενείς δε θα δουν ποτέ τους νεκρούς τους - Σφραγισμένα φέρετρα για τις οικογένειες

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας με τους συγγενείς να κλαίνε για τους ανθρώπους που έχασαν στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα Τέμπη

Συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, που έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι συγγενείς και τα μέλη της οικογένειας των νεκρών, αλλά και των αγνοούμενων, προσέρχονται στο νοσοκομείο ώστε να δώσουν δείγμα DNA για να μπορέσει να γίνει η ταυτοποίηση.

 
Τραγωδία στα Τέμπη: Γιατί οι συγγενείς δεν θα δουν ποτέ τους νεκρούς τους - Σφραγισμένα φέρετρα για τις οικογένειες
ΛΑΡΙΣΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Έξω από το κτίριο εκτυλίσσονται σκηνές αρχαίας τραγωδίας, με συγγενείς να κλαίνε για τους ανθρώπους που έχασαν και τους οποίους δεν μπορούν καν να αναγνωρίσουν, λόγω της πολύ κακής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι περισσότερες σοροί.

 
ΛΑΡΙΣΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Οργή, θυμός, οδύνη και απόγνωση είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν, την ώρα που κάποιοι καταφέρνουν να παραμένουν ψύχραιμοι και να ελπίζουν μήπως ο δικός τους άνθρωπος είναι ακόμα ζωντανός.

ΛΑΡΙΣΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Στο μεταξύ έχουν τοποθετηθεί μαύρα καλύμματα περιμετρικά στο νοσοκομείο, ώστε να μη φαίνεται απ' έξω τι γίνεται εντός του ιδρύματος.

ΛΑΡΙΣΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΛΑΡΙΣΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ
Πώς γίνεται η διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών

Αυτή την ώρα ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί είναι 57, ενώ μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί επίσημα στην ελληνική αστυνομία ως αγνοούμενοι 56 επιβάτες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι σοροί ταυτοποιούνται με τη μέθοδο DNA. Για τη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 55 δείγματα DNA από τις σορούς και 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη.

Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, κατά προτεραιότητα- προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η επώδυνη διαδικασία.

Μέχρι στιγμής από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν πραγματοποιηθεί 24 ταυτοποιήσεις σορών, 20 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA, 2 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων και 2 μόνο με τη μέθοδο ανάλυσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Αν και κατά κανόνα η διαδικασία του DNA διαρκεί πολλές ημέρες, έχουν καταβληθεί προσπάθειες να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο.

Όταν θα ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση, οι οικείοι και συγγενείς των θυμάτων θα ενημερώνονται από τον Επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ και τον ειδικό ψυχολόγο της Αστυνομίας και θα προχωρά η διαδικασία παραλαβής της σορού.

Όπως είπε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, έχει ληφθεί η απόφαση οι συγγενείς να μην έρθουν σε επαφή με τις σορούς, γι' αυτό και η παραλαβή θα γίνει με σφραγισμένα φέρετρα.

Η παράδοση στους συγγενείς θα γίνεται όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στο σύνολό της.

Η διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών και οικείων των ταυτοποιημένων σορών έχει ξεκινήσει ήδη με την ενημέρωση των πρώτων 4 οικογενειών.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάθεση των συγγενών θυμάτων και τραυματιών βρίσκονται τρία ξενοδοχεία στην πόλη της Λάρισας.

πηγή: thetoc.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση