Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας; Αποχή την Τετάρτη από τις δίκες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 17:47 Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας; Αποχή την Τετάρτη από τις δίκες

Ζητούν άμεση διερεύνηση των αιτιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος…

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, στην συνεδρίαση του της 6ης Μαρτίου  2023 αποφάσισε, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων του  τραγικού σιδηροδρομικού ατυχήματος στα Τέμπη, ομόφωνα την αποχή των Δικηγόρων  Λαμίας από τα καθήκοντα τους την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023.

Τα αιτήματά τους από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας είναι:

α)Ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του  δυστυχήματος και απόδοση των ευθυνών , όπου ανήκουν, ως ελάχιστη υποχρέωση  της Πολιτείας προς τα θύματα και

β)Άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια όλων  των συγκοινωνιών και την ουσιαστική προστασία επιβατών και εργαζομένων. 

Επίσης, το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας:

α) στηρίζει την από 5/3/2023  απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για τη  συγκρότηση Επιτροπής από μέλη της, προκειμένου να διερευνήσει από νομική και  ουσιαστική σκοπιά τυχόν παρέμβαση των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, λόγω  του ειδικού εννόμου συμφέροντος που έχουν, κατ’ άρθρο 90 Κώδικα Δικηγόρων, είτε  με την κατάθεση μήνυσης είτε με παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή ποινική διαδικασία κατά παντός υπευθύνου που ήθελε τυχόν βρεθεί και

β)  καταδικάζει κάθε συμπεριφορά δικηγόρου που επιχειρεί, με αφορμή το τραγικό  δυστύχημα, να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο ως αντίθετη με τις διατάξεις του  Κώδικα Δικηγόρων και τη Δεοντολογία του δικηγορικού λειτουργήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση