Ποιος Λαμιώτης Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας απέσπασε το πρώτο βραβείο σε διεθνή εκπαίδευση;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 07:42 Ποιος Λαμιώτης Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας απέσπασε το πρώτο βραβείο σε διεθνή εκπαίδευση;

Απέσπασε το πρώτο βραβείο σε διεθνή εκπαίδευση με μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Από τις 13/02/2023 έως και την 03/03/2023 η 341 & η 347 Μοίρες της 111 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) από την Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, συμμετείχαν στο 1ο Tactical Leadership Programme (TLP) για το 2023, στην Ισπανία στη Αεροπορική Βάση LosLlano, Albacete.

Για τον σκοπό αυτό μεταστάθμευσαν από την 111ΠΜ έξι (6) αεροσκάφη F-16 Block 50, με ανάλογο Ιπτάμενο και Τεχνικό προσωπικό.

Εκεί, ο Λαμιώτης Αξιωματικός Ταξιάρχης Μουμτζής απέσπασε το πρώτο βραβείου του TLP, έπειτα από εκπαιδεύσεις, ασκήσεις και τεστ για τρεις εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι Μοίρες ανέλαβαν αποστολές σύμφωνες με την αποστολή τους τόσο σε Εθνικό όσο και σε Νατοϊκό πλαίσιο, με σκοπό την εξοικείωση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

Στην εν λόγω εκπαιδευτική σειρά, πλην της Ελλάδας, συμμετείχαν οι Πολεμικές Αεροπορίες του Βελγίου με αεροσκάφη F-16, της Γαλλίας με Rafale, της Γερμανίας με Eurofighter και Tornado, της Δανίας με F-16 και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με F-18. Τόσο το Ιπτάμενο όσο και το Τεχνικό προσωπικό της ελληνικής αποστολής, ξεχώρισε σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο, στους τομείς της εκπαίδευσης, μεταξύ των πληρωμάτων των χωρών που συμμετείχαν σε αυτήν, ενώ απέσπασε τα πρώτα βραβεία για τις θέσεις του Αξιωματικού Πληροφοριών και του Ελεγκτή Αεράμυνας.

https://www.haf.gr/2023/03/symmetochi-tis-341-tis-347-moiras-stin-1i/

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση