Φθιώτιδα: Τα μέτρα φεύγουν - Ο κορωνοϊός επιμένει

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 12:52 Φθιώτιδα: Τα μέτρα φεύγουν - Ο κορωνοϊός επιμένει

Τα λιγότερα τεστ από την αρχή των δράσεων την τελευταία εβδομάδα…

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων στη χώρα μας στο πλαίσιο του περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Μαζί με το ενδιαφέρον των αρμοδίων για την πανδημία, μειώθηκε και το ενδιαφέρον του κόσμου που πλέον ολοένα και λιγότερος ανατρέχει στις ΚΟμΥ του ΕΟΔΥ για λήψη δείγματος για να δει αν νοσεί ή όχι από covid-19.

Την εβδομάδα από 20 μέχρι 24 Μαρτίου (τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχει δράση από τον ΕΟΔΥ στη Φθιώτιδα), έδωσαν δείγμα μόλις 549 άτομα, 100 λιγότερα από την προηγούμενη εβδομάδα και συνολικά ο μικρότερος από τότε που ο Εθνικός Οργανισμός ξεκίνησε σε τακτική καθημερινή βάση τις δειγματοληψίες.

Σε αυτά βρέθηκαν 63 θετικά που διαμόρφωσαν τη θετικότητα στο 11,48%, ελαφρώς αυξημένος από το 10,94% που καταγράφαμε την προηγούμενη εβδομάδα.

Στις 15 δράσεις που είχαμε οι 10 ήταν στη Λαμία όπου και βρέθηκαν τα 62 θετικά σε συνολικά 505 τεστ ήτοι θετικότητα 12,28%. Αντιστοιχούν σε 39 άνδρες και 23 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 54 έτη.

Τα υπόλοιπα τεστ τα είχαμε:

Δομοκός: 13 τεστ - 0

Καμένα Βούρλα: 6 τεστ - 0

Ζέλι: 3 τεστ - 1 θετικό (άνδρας 58 ετών)

Ελάτεια: 7 τεστ - 0

Στυλίδα: 15 τεστ - 0

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση