Το ΚΚΕ για την απώλεια του Τάσου Χρονά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 08:20 Το ΚΚΕ για την απώλεια του Τάσου Χρονά

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του γνωστού γιατρού και αυτοδιοικητικού…

Τ.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το θάνατο του συντρόφου Τάσου Χρονά

Απρόσμενα μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας έφυγε από τη ζωή ο σ. Χρονάς Τάσος, στέλεχος της Κ.Ο. Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. Ο σ. Τάσος υπήρξε ένα από τα σημαντικά στελέχη της Οργάνωσής μας που για χρόνια, από την ημέρα που ήρθε στη Φθιώτιδα το 1998 ως γιατρός ακτινολόγος του Νοσοκομείου Λαμίας διέθεσε όλες του τις δυνάμεις στην υπηρέτηση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του λαού της περιοχής.

Υπήρξε από το 1992 και μέχρι το 2017 μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και του Γραφείου Περιοχής, με σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της Κ.Ο Φθιώτιδας ως Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, μετά την περίοδο της κρίσης. Στήριξε με την κομματικότητα που τον διέκρινε πολύπλευρα την ανάπτυξη και ισχυροποίηση της Κομματικής Οργάνωσης, υπηρετώντας με αυταπάρνηση απ’ όποιο μετερίζι του ζητήθηκε την υπόθεση του Κόμματος.

Για χρόνια Νομαρχιακός Σύμβουλος Φθιώτιδας, Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς και Δημοτικός Σύμβουλος Λαμίας, υπερασπίστηκε τα δίκια των εργατικών λαϊκών στρωμάτων με σταθερότητα και συνέπεια, για αυτό και κατέκτησε την εκτίμηση και το σεβασμό ακόμη και  πολιτικών του αντιπάλων.

Για πολλά χρόνια υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας του ΚΚΕ, αναγνωριζόταν ως Κομμουνιστής Γιατρός που στεκόταν στο πλάι κάθε λαϊκού ανθρώπου  στο Νοσοκομείο Λαμίας που εργάστηκε για πολλά χρόνια, στα χωριά και στις πόλεις της Στερεάς.

Ο θάνατος του σ. Τάσου αφήνει στην Οργάνωσή μας ένα δυσαναπλήρωτο κενό, ωστόσο η ανιδιοτελής προσφορά του, οι γνώσεις που μας μετέδωσε αποτελούν παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε αγωνιστικά στον ίδιο δρόμο που και ο σ. Τάσος περπάτησε, για να ζήσει ο λαός μας καλύτερες μέρες, για να γίνει πράξη η κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το Σοσιαλισμό.

Η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στην σύζυγό του συντρόφισσα Χαρούλα, στα παιδιά του Σταυρούλα και Κριστιάνο και στον εγγονό του Βιτόριο.

 Η πολιτική κηδεία θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία, την Παρασκευή 31 Μάρτη 2023 και ώρα 15:00 στο κτήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Πλ. Ελευθερίας.

Επιτροπή Περιοχής Στερεάς Ελλάδας ΚΚΕ

Με μεγάλη θλίψη η ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ "αποχαιρετά" τον σύντροφο Τάσο Χρονά, που "έφυγε" από την ζωή σε ηλικία 71 ετών, την Τετάρτη 29 Μάρτη, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Λαμίας.

Ο σ. Τάσος, έδωσε τη μάχη με τα προβλήματα υγείας που βρέθηκε αντιμέτωπος μέχρι την τελευταία στιγμή, έτσι όπως πάλευε ολόκληρη σχεδόν τη ζωή του μέσα από τις γραμμές του Κόμματος. Σύντροφος εργατικός, επίμονος, μαχητικός, υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και συνέπεια τις αρχές του ΚΚΕ, με ακλόνητη πίστη στην υπόθεση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Υπερασπίστηκε αταλάντευτα τον χαρακτήρα του Κόμματος την δύσκολη περίοδο της αντεπανάστασης και της εσωκομματικής κρίσης, με σημαντική συμβολή στο να κρατηθεί ζωντανή η ΚΟ Φθιώτιδας και συνολικότερα της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, καθώς και στην ανασυγκρότησή τους στη συνέχεια.

Στα χρόνια της οργανωμένης κομματικής του ζωής ανέλαβε σημαντικές υπεύθυνες κομματικές δουλειές, ως μέλος του τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της ΝΕ Φθιώτιδας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας. Ήταν εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έχοντας μακρά θητεία στην τοπική διοίκηση.

Με τις ίδιες αρχές υπηρέτησε ως γιατρός στο νοσοκομείο Λαμίας από το 1988 έως το 2017 που συνταξιοδοτήθηκε, αναπτύσσοντας παράλληλα έντονη συνδικαλιστική δράση. Κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση των συναδέλφων του, αλλά και του λαού της περιοχής, αποτελώντας παράδειγμα κομμουνιστή γιατρού και ανθρώπου.

Η ΕΠ Αν.Στερεάς και Εύβοιας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένειά του, την σύζυγό του συντρόφισσα Χαρούλα, στα παιδιά του Σταυρούλα και Κριστιάνο και τον εγγονό του Βιτόριο.

Η κηδεία του συντρόφου Τάσου Χρονά  θα είναι πολιτική και θα γίνει την Παρασκευή 31 Μάρτη, στις 3μμ, στο χώρο του κτιρίου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας.

Ανδρέας Κολοκυθάς - Διοικητής Γ.Ν. Λαμίας

Σεβόμενοι τον πόνο και την θλίψη της οικογένειας, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε ως Διοίκηση μαζί με όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου μας, την αμέριστη συμπαράσταση μας στην σύζυγο, στην κόρη και στους λοιπούς συγγενείς, για τον απρόσμενο θάνατο του Εξέχοντος Επιστήμονα και Ανθρώπου,  τέως Διευθυντή του Ακτινολογικού Τμήματος του ΓΝ Λαμίας  Αναστάσιου Χρονά.

Φώτης Σερέτης - Διοικητής 5ης ΥΠΕ

Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα πριν από λίγο το χαμό του συναδέλφου στο χώρο της υγείας και της αυτοδιοίκησης επί σειρά ετών Τάσου Χρονά ενός ανθρώπου ο οποίος τίμησε τα πιστεύω του και υπηρέτησε πιστά και με ανιδιοτέλεια τον όρκο του Ιπποκράτη.

Με λίγα λόγια θρηνούμε το χαμό ενός  υπέροχου ανθρώπου.

Προσωπικά και εκ μέρους της Διοίκησης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Γιάννης Συκιώτης (Δήμαρχος Καμένων Βούρλων): «Καλό ταξίδι φίλε Τάσο!»

Η αυτοδιοίκηση και ο ιατρικός κλάδος έχασαν έναν εξαίρετο άνθρωπο! Ο Τάσος Χρονάς ξεχώριζε για την ουσία των λεγομένων του, τον μεστό λόγο του, τη σταθερότητα και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, μα πάνω απ’ όλα τον σεβασμό στις ιδέες του και την επιστημοσύνη του. Με βαθειά θλίψη εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Καλό ταξίδι φίλε Τάσο!

Ο Νίκος Σταυρογιάννης για την απώλεια του Τάσου Χρονά

Η απώλεια του Τάσου Χρονά προκαλεί μεγάλη θλίψη σε όλους μας και αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο τόπο μας.

Υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και ήθος την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο.

Συνεπής στις απόψεις του, με ευρύτερη όμως προσέγγιση των κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων έδινε πάντοτε τον αγώνα και τον καλύτερό του εαυτό, υπερασπιζόμενος με εντιμότητα τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων.

Άφησε το θετικό του στίγμα και στην τοπική αυτοδιοίκηση με ουσιαστικές παρεμβάσεις που αρκετές φορές είχαν την αποδοχή όλων.

Είχα την τύχη εδώ και πολλά χρόνια να μοιραζόμαστε σε εκείνες τις ξεχωριστές συζητήσεις μας την μακροπολιτική προσέγγιση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου μας και της πατρίδας μας και πολλές φορές να συμφωνούμε σε αρκετά ζητήματα.

Θα λείψει από την οικογένειά του που υπεραγαπούσε, από το κόμμα του που έντιμα υπηρέτησε αλλά και από όλους εμάς τους φίλους του που τον εκτιμούσαμε και τον αγαπούσαμε γι' αυτό που απλόχερα έδινε.

Καλό ταξίδι φίλε Τάσο.

Θα μου λείψεις...

Γραφείο τύπου Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας

Η Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας εκφράζει την απέραντη θλίψη της, για την απώλεια του αγωνιστή της αριστεράς Τάσου Χρονά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση