Έρχονται θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 21:00 Έρχονται θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αναμένεται καλοκαιρινός στις περισσότερες περιοχές με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τοπικά ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ καλός θα είναι ο καιρός το τριήμερο και στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου για όσους προγραμματίζουν μικρές εξορμήσεις για το τριήμερο, αφού ο καιρός όπως δείχνουν τα μετεωρολογικά στοιχεία θα είναι σύμμαχός τους.

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σύμφωνα με τον παρουσιαστή καιρού της ΕΡΤ3, Σάκη Αρναούτογλου, το Σάββατο, σύννεφα με φαινόμενα (μπόρες και καταιγίδες) θα έχουμε στο ανατολικό Αιγαίο με σημαντική βελτίωση από το μεσημέρι και αργότερα.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι επίσης καλός και από το μεσημέρι και μετά στα ορεινά τμήματα ίσως έχουμε σύντομης διάρκειας μπόρες. Ίσως πάντως περισσότερες καταιγίδες να έχουμε στη κεντρική Μακεδονία.

Τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ίσως έχουμε κάποιες μπόρες στα πολύ ορεινά της ηπειρωτικής χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία πάντως θα κυμανθεί το μεσημέρι στους 30 βαθμούς στα κεντρικά, στους 28 στα βόρεια και στους 27 στα νότια.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

 

 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η αστάθεια θα περιοριστεί, αλλά δεν θα εξαφανιστεί. Όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά η αστάθεια θα επιμείνει τις απογευματινές ώρες.

«Αναφορικά με την θερμοκρασία, επειδή προσεγγίζουν την χώρα μας θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική, ο υδράργυρος το τριήμερο θα φτάσει τους 27 έως 29 βαθμούς, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και 30 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα», κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (3/6)

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (4/6)

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 5/6)

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανόν να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση