Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων στην Ανθήλη Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 10:04 Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων στην Ανθήλη Λαμίας

«Τηρήστε τους νόμους και τις αποφάσεις σας και γκρεμίστε τα αυθαίρετα. Συντρέχουν λόγοι και δημόσιας υγείας», φωνάζουν οι κάτοικοι…

Με μαύρες σημαίες και πανό ξημέρωσε η Παρασκευή 2 Ιουνίου στην Ανθήλη Λαμίας.

Οι κάτοικοι της Κοινότητας έχουν ξεσηκωθεί ζητώντας να εκτελεσθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που τον περασμένο Γενάρη, ομόφωνα δέχτηκε να εκτελέσει τις αποφάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών και να γκρεμίσει πάνω από 50 αυθαίρετες κατασκευές Ρομά που έχουν μετατρέψει σε γκέτο κομμάτι της εύφορης γης τους.

«Δυστυχώς μετά από σχεδόν 5 μήνες μόνο μια μέρα είδαμε μπουλντόζες που γκρέμισαν 3-4 παράγκες τις οποίες οι ίδιοι οι Ρομά υπέδειξαν αφού ήταν εγκαταλειμμένες από καιρό. Τις υπόλοιπες γιατί δεν τις γκρεμίζουν αφού είναι παράνομες;», αναρωτιούνται κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στο LamiaReport.

Όπως επισημαίνουν ακόμη και κάποιες άδεις που είχαν εκδοθεί μετά από παρεμβάσεις δικές τους για νέο έλεγχο, ανακλήθηκαν ωστόσο κι αυτά τα παραπήγματα - παράγκες έχουν παραμείνει. «Δε ζητάμε τίποτα παράνομο ή καταχρηστικό. Ζητάμε να εφαρμοστούν οι νόμοι όπως για κάθε Έλληνα πολίτη», προσθέτουν ενώ θέτουν και λόγους δημόσιας υγείας.

«Εδώ δε μιλάμε μόνο για θέματα παρανομίας αλλά και για θέμα που έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία. Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι παράγκες, χώροι που μπορούν να έχουν μέχρι air condition ή δορυφορική αλλά δεν έχουν καν τουαλέτα! Πως διασφαλίζονται οι βασικοί κανόνες υγιεινής; Πως ακόμη κι αυτοί που έχουν πρόθεση να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, να αγοράσουν και όχι να κλέψουν πράγματα από τα καταστήματα, πως θα κάνουν τις συναλλαγές τους με καθαρά χέρια και ρούχα;»

Και όπως αναφέρουν και στα πανό τους ζητάνε μόνο να σταματήσει η κοροϊδία και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις τους, αλλιώς ας τους αφήσουν στην ησυχία τους και στα προβλήματά τους…

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση