Χαλάει ο καιρός την Κυριακή - Προειδοποιήσεις για Φθιώτιδα και Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 10:23 Χαλάει ο καιρός την Κυριακή - Προειδοποιήσεις για Φθιώτιδα και Στερεά

Μεγάλη ένταση των φαινομένων αστάθειας με ισχυρές καταιγίδες ακόμη και χαλαζοπτώσεις…

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (Ε.Δ.Ε.Κ.), εξέδωσε για το επόμενο διήμερο (11-12/6) η εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που περιλαμβάνει και την περιοχή της Φθιώτιδας.

Ειδικότερα, την Κυριακή (11-06-2023) και τη Δευτέρα (12-06-2023) θα έχουμε ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι ολόκληρη η  Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  και οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έχουν τεθεί  σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων, ειδικότερα δε σε επιβαρυμένες περιοχές από τις προηγούμενες καταστροφές.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π. Ε. Φθιώτιδας θα ενημερώσει  όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες,  τους Δήμους και  τις Εθελοντικές Οργανώσεις και θα ενεργοποιήσει τα μνημόνια συνεργασίας με ιδιώτες, ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Επίσης οι Δήμοι της Π. Ε. Φθιώτιδας :

- δια των Προέδρων των Τ.Κ. να ενημερώσουν πολίτες που δραστηριοποιούνται ή εργάζονται στην ύπαιθρο (κτηνοτρόφους, αγρότες, μελισσοκόμους κλπ),  καθώς και άλλους (πχ διοργανωτές υπαίθριων εκδηλώσεων) για τους κινδύνους που ενδεχομένως να προκύψουν από τα πιθανόν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ώστε να λάβουν τα μέτρα αυτοπροστασίας τους.

- σε περιοχές που παρουσιάζουν  ιστορικό εκδήλωσης  ανάλογων φαινομένων να τεθούν σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν σε περίπτωση που απαιτηθεί  και τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού ή πολιτών.

Για  πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου και για ενημέρωση καιρού οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.astynomia.gr  ,  www.hnms.gr 

 Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://civilprotection.gov.gr/

«Καλούμε τους  πολίτες να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν», αναφέρει τέλος στο ενημερωτικό ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Σανίδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση