Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μέχρι το βράδυ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 16:07 Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μέχρι το βράδυ (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζεται η καιρική αστάθεια στη χώρα μας και τη Δευτέρα 12/06 με βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr,  από τις προμεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 12/06 αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και στην Κρήτη και στα νησιά του Κεντρικού Ιονίου.

Τα φαινόμενα στη Δυτική και Κεντρική Στερεά, στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία και στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενώ θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά. Οι καταιγίδες μετά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Στην παρακάτω Ομάδα Χαρτών παρουσιάζεται το εκτιμώμενο ύψος βροχής για επιλεγμένα τρίωρα των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών της Δευτέρας 12/06, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Καιρός: Χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία

Επικαιροποιείται το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 10 Ιουνίου 2023

Σήμερα Δευτέρα (12-06-2023), βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία είναι:

Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της δυτικής Αττικής) καθώς η κεντρική και η ανατολική Πελοπόννησος.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση