Θλίψη και στην 7η ΕΜΑΚ για τον χαμό του 43χρονου εκπαιδευτή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023 11:50 Θλίψη και στην 7η ΕΜΑΚ για τον χαμό του 43χρονου εκπαιδευτή

 «Καλό παράδεισο Βασίλη ...», είναι η ευχή των πυροσβεστών της 7ης ΕΜΑΚ, για τον έμπειρο οδηγό canyoning, με τον οποίο έκαναν εκπαίδευση μαζί.

Συγκλονισμένοι οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ στη Λαμία για την απώλεια του 43χρονου Λαρισαίου Βασίλη Παπαβασιλείου, που το μεσημέρι του Σαββάτου έχασε τη ζωή του στον Όλυμπο, οδηγώντας την ομάδα του σε μια συνηθισμένη για αυτόν κατάβαση στο ρέμα Ορλιά.

Το ρεπορτάζ λέει ότι ο 43χρονος γλίστρησε και έπεσε στα "φουσκωμένα" νερά του ρέματος, τα οποία τον παρέσυραν, χωρίς κανείς από όσους ακολουθούσαν να έχει την εμπειρία να κατέβει για να τον βοηθήσει. Οι διασώστες της ΕΜΑΚ τον εντόπισαν νεκρό με πολλαπλές κακώσεις στο σώμα και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του άτυχου εκπαιδευτή.

Επρόκειτο για έναν έμπειρο οδηγό, με χρόνια ενασχόλησης στον ορεινό όγκο, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση στη Λάρισα από το 2019 που οργάνωνε ανάλογες δραστηριότητες στον Όλυμπο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως και στα φαράγγια της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε»

Θλίψη και στην 7η ΕΜΑΚ στη Λαμία για τον αδόκητο χαμό του Βασίλη, αφού μαζί του είχαν κάνει πολλές καταβάσεις σε φαράγγια σε προγράμματα εκπαίδευσης, όπως και πολύ πρόσφατα στο Λιτόχωρο.

«Ήταν πάρα πολύ έμπειρος. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι «έφυγε» έτσι ο Βασίλης. Ήταν και πολύ καλό παιδί. Αγαπητός και δοτικός με τους ανθρώπους. Από όλα τα παιδιά της 7ης ΕΜΑΚ του ευχόμαστε να έχει "Καλό Παράδεισο"....», είπε στο LamiaReport ένας από τους άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ που διατηρούσε φιλικές σχέσεις μαζί του.

(Στην επόμενη φώτο ο εκπαιδευτής Βασίλης Παπαβασιλείου(κάτω δεξιά) με τους άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ στη Λαμία).

Ο 43χρονος ήταν οδηγός και εκπαιδευτής κατάβασης φαραγγιών. Σε ηλικία μόλις 10 ετών ξεκίνησε να έχει επαφή με το βουνό κάνοντας πεζοπορίες στον Όλυμπο. Το 1995 κατέκτησε για πρώτη φορά την κορυφή.

Από το 2011 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Canyoning ως βοηθός οδηγού λαμβάνοντας εμπειρία και γνώσεις με συμμετοχή σε πολλές επαγγελματικές καταβάσεις και εξερευνήσεις νέων φαραγγιών σε όλη την Ελλάδα. Το 2016 απέκτησε την ιδιότητα του οδηγού και εκπαιδευτή Canyoning από την Γερμανό-Αυστριακή Ομοσπονδία. Το 2019 ίδρυσε την Adventure in Greece.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση