ΚΕΥΠ: Από Σεπτέμβριο τα… σπουδαία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 10:56 ΚΕΥΠ: Από Σεπτέμβριο τα… σπουδαία

17 με 18 Ιουλίου παρουσιάζεται μία ακόμη σειρά ΕΛΔΥΚάριων…

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώθηκε η πρόσκληση για κατάταξη στο Στρατό Ξηράς των στρατεύσιμων  της 2023 Δ΄/ΕΣΣΟ, όπως αυτή σχεδιάσθηκε από τη Διεύθυνση Στρατολογικού (Β4) του ΓΕΣ.

Η διάρκεια της θητείας έχει καθορισθεί για Οπλίτες - πρότακτους Οπλίτες και Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς - Έφεδρους Ανθυπολοχαγούς που θα καταταγούν αρχικά ή επανακαταταγούν στο ΣΞ, σε 12 ή 17 μήνες αντίστοιχα, εκτός αν εκπληρώσουν μετά το πέρας της εκπαίδευσής τους, την υπόλοιπη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση, εξ ολοκλήρου (αποκλειομένων των αποσπάσεων) σε Μονάδες του Στρατού Ξηράς, που εδρεύουν ή αναπτύσσονται για επιχειρησιακούς λόγους στις περιοχές μόνο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Καλύμνου, Καρπάθου - Ηρωικής Νήσου Κάσου, Κω και Ρόδου ή εκπληρώσουν τη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση εξ ολοκλήρου σε Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων ή σε Μονάδες - Ανεξάρτητες Υπομονάδες που υπάγονται σε Σχηματισμούς των Ειδικών Δυνάμεων με την ειδικότητα του Καταδρομέα ή Πεζοναύτη ή εκπληρώσουν, το υπόλοιπο της στρατεύσιμης στρατιωτικής τους υποχρέωσης, μετά τη βασική και ειδική εκπαίδευση, στη Νήσο «Κ», τότε θα απολύονται οριστικά από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων μετά τη συμπλήρωση του παρακάτω χρόνου πραγματικής στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης 9 ή 14 μηνών αντίστοιχα.

Και στην 2023 Δ΄/ΕΣΣΟ θα λειτουργήσουν τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), ανάμεσά τους και το ΚΕΥΠ, που θα δεχθεί του νεοσύλλεκτους ΥΕΑ και Οπλίτες όλων των Όπλων - Σωμάτων με ένδειξη ΕΛΔΥΚ, 17 και 18 Ιουλίου από τους νομούς ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, ΑΡΤΑΣ, ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΧΑΪΑΣ, ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΔΡΑΜΑΣ, ΕΒΡΟΥ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΗΜΑΘΙΑΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΚΟΖΑΝΗΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΠΕΛΛΗΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ, ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΡΟΔΟΠΗΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο σχεδιασμός επαναλειτουργίας των παλαιών Κέντρων Εκπαίδευσης, ανάμεσά τους και το ΚΕΥΠ, πήγε πίσω 4 μήνες για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν οι εκλογές που εμπόδισε να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση στελεχών στα Κέντρα πριν την ΕΣΣΟ Μαΐου και στη συνέχεια του Ιουλίου, ώστε να αναλάβουν την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων.

Ο άλλος λόγος είναι ότι παραδοσιακά Μάιο και Ιούλιο έχουμε τις μικρότερες σειρές λόγω καλοκαιριού. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι στο ΚΕΥΠ ορκίστηκαν το Μάιο μόλις 66 άτομα, ενώ και τον Ιούλιο δεν αναμένονται πολλά περισσότερα άτομα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση