Μπέος στο Βελεστίνο: «Φύγετε, να σωθεί ο κόσμος» - «Έχει δεξαμενές προπανίου στα 20 μέτρα»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 19:08 Μπέος στο Βελεστίνο: «Φύγετε, να σωθεί ο κόσμος» - «Έχει δεξαμενές προπανίου στα 20 μέτρα»

Αγνοείται 45χρονος βοσκός από τον Άγιο Γεώργιο Φερρών - Με σοβαρά εγκαύματα β' βαθμού πυροσβέστης - Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι από Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου - Κλειστή η εθνική προς Αερινό

«Φύγετε, μην γίνει καμιά ζημιά, να σωθεί ο κόσμος. Έχει δεξαμενές προπανίου στα 20 μέτρα»: Με αυτά τα λόγια, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος περνούσε με το αυτοκίνητό του από τα σημεία της μεγάλης φωτιάς στο Βελεστίνο, κάλεσε πολίτες και τηλεοπτικά συνεργεία, μιλώντας ζωντανά στην ΕΡΤ, να απομακρυνθούν από το σημείο.

 

Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητό του για να μιλήσει στη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, που βρισκόταν την ώρα εκείνη στον «αέρα» για το ρεπορτάζ από τα μέτωπα της φωτιάς στη Μαγνησία, ο δήμαρχος Βόλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει, καίγεται ο κόσμος, περιουσίες. Αλλά εδώ απομακρυνθείτε, έχει δεξαμενές προπανίου και είναι στα 20 μέτρα η φωτιά, προσπαθούμε να την σβήσουμε. Φύγετε μην γίνει καμία μεγάλη ζημιά, να σωθεί ο κόσμος».

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο - Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι από Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου

Το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στο Βελεστίνο Μαγνησίας μαίνεται επικίνδυνο, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη και τους κατοίκους να έχουν απομακρυνθεί από Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Οι συνθήκες είναι δύσκολες δεδομένου ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες έχουν φτάσει στα σπίτια. Επί τόπου επιχειρούν 33 πυροσβέστες και 13 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα. Νωρίς το απόγευμα αυξήθηκαν τα επίγεια μέσα. πυρόσβεσης.

Αγωνία επικρατεί, την ίδια ώρα, για 45χρονο βοσκό που αγνοείται στον Αγιο Γεώργιο Φερρών. Μόλις ξέσπασε η φωτιά πήγε στο μαντρί του και έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη του.

Μήνυμα 112 εστάλη μετά τις 17:30 στους κατοίκους των περιοχών Διμήνι, Παλιούρι και της Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου για να εκκενώσουν προς Βόλο.

Το απόγευμα εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια στις παρυφές και περιμετρικά του Βελεστίνου και οι κάτοικοι οδηγήθηκαν προς το κέντρο της πόλης, δήλωσε νωρίτερα ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Παλληκάρης.

Στο μεταξύ με σοβαρά εγκαύματα Β' βαθμού σε χέρια, πόδια, πρόσωπο και πλάτη έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου ένας πυροσβέστης. Οι γιατροί προσπαθούν να τον σταθεροποιήσουν και στη συνέχεια αναμένεται να γίνει η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ο πυροσβέστης υπηρετούσε στην Κατερίνη και επιχειρούσε μαζί με συναδέλφους του στη φωτιά στο Βελεστίνο.

sesklo__6_
sesklo__1_
sesklo__4_
sesklo__3_
sesklo__2_

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση