Μια οχιά στην κεντρική πλατεία της Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Αυγούστου 2023 07:57 Μια οχιά στην κεντρική πλατεία της Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τον πρώτο πανικό διαπιστώθηκε ότι το ερπετό ήταν ψόφιο...

Η οχιά είναι από τα εξαιρετικά χρήσιμα ερπετά της ελληνικής πανίδας, ωστόσο επειδή είναι και το μοναδικό επικίνδυνο είδος φιδιού για τον άνθρωπο, έχει πολλές φορές στοχοποιηθεί.

Όχι αδικαιολόγητα ίσως, όταν βρεθεί εντός κατοικημένης περιοχής, προκαλεί… πανικό!

Μία τέτοια όμορφη κυρία (το πιο πιθανό κύριος αλλά δεν είμαστε ειδικοί) βρέθηκε από το πουθενά στην κεντρικότατη πλατεία Πάρκου στη Λαμία, ακριβώς έξω από τα Public. Μετά τον αρχικό πανικό, διαπιστώθηκε ότι το όμορφο ερπετό, ήταν ψόφιο.

Δείτε βίντεο:

Οι οχιές είναι από τα μικρά σε μέγεθος είδη φιδιού, όπως και η συγκεκριμένη που ήταν περίπου 35-40 εκατοστά. Ξεχωρίζει από το κέρατο (απόφυση) στο ρύγχος της, το πλατύ κεφάλι της και το μάτι που είναι κατακόρυφο σαν της γάτας.

Τα σχέδια στη ράχη της δεν είναι αντιπροσωπευτικά και κάποιους μπερδεύουν, αλλά γενικά υπάρχει αυτό το ζιγκ ζαγκ που συνήθως είναι συνεχές. Είναι κοντόχοντρα φίδια που καταλήγουν σε μια απότομα λεπτή ουρά, όπως το φίδι που βρέθηκε στην πλατεία Πάρκου.

Το πως βρέθηκε εκεί;…. Ίσως να ήταν το γεύμα κάποιου πουλιού που του έφυγε πάνω από την πόλη, ίσως πάλι να είχε παγιδευτεί σε κάποιο σημείο οχήματος στη φύση και δεν άντεξε, εωσότου το άψυχο σώμα της έπεσε από αυτό, την ώρα που περνούσε από την πόλη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση