«Έφυγε» ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Κώστας Στέφος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 08:44 «Έφυγε» ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Κώστας Στέφος

Η Φθιώτιδα θρηνεί την απώλεια μιας σημαντικής προσωπικότητας στο νομικό κόσμο και ενός εξαίρετου ανθρώπου…

Βαρύ πένθος στη Φθιώτιδα και ειδικά στο δικηγορικό κόσμο για την απώλεια του γνωστού ποινικολόγου και επί δύο θητείες πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, Κώστα Στέφου, που «έφυγε» το πρωί της Τρίτης (29/8) για το μεγάλο ταξίδι, σε ηλικία 77 ετών.

Επιτυχημένος δικηγόρος, μα και άνθρωπος της διπλανής πόρτας, καταδεκτικός και με χαμόγελο, είχε πετύχει με το χαρακτήρα του, να έχει μόνο φίλους και να είναι ιδιαίτερα αγαπητός.

Ποιος ήταν ο Κώστας Στέφος

Ο Κώστας Στέφος γεννήθηκε το 1946 στο Λυχνό Υπάτης, ήταν γιος και εγγονός ιερέα, ενώ και η σύζυγός του είναι επίσης κόρη ιερέα. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη η στενή του σχέση με την εκκλησία, ενώ η μεγάλη του αγάπη και το «σημείο κατάθεσης» της ψυχής του ήταν στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, πλάι τόσο στον Πατέρα Γερμανό αλλά και στον Γέροντα Βησσαρίωνα.

Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά τα έτη 1967-1972.

Ίδρυσε ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο το έτος 1974 στη Λαμία και μέχρι το 2019, όταν συνταξιοδοτήθηκε, ασχολείτο με τη γενική δικηγορία και με ιδιαίτερη ενασχόληση με το ποινικό, οικογενειακό, τραπεζικό και συγκοινωνιακό δίκαιο.

Επί προεδρίας του ιδρύθηκε το Εφετείο Λαμίας και εκδόθηκε το σύγγραμμα «Δικηγόροι και Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας (1833-2003)», αναφορικά με την ιστορία του ΔΣΛ και ασχολήθηκε θεσμικά με την προαγωγή της ταχείας και ορθής απονομής της Δικαιοσύνης και την υπεράσπιση των δικαίων του πολίτη.

Η εμπειρία του στα κοινά, πολύχρονη και αποδοτική, όχι μόνο ως συνδικαλιστής στο χώρο των νομικών όπου εκτός από Πρόεδρος του ΔΣΛ είχε θητεύσει ως σύμβουλος, Ταμίας και Γενικός Γραμματέας, αλλά και στην Αυτοδιοίκηση, καθώς το 1978 είχε εκλεγεί πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος και ακολούθησε μία ακόμη θητεία στο δεύτερο βαθμό.

Γενικά ήταν πολιτικοποιημένο άτομο με άποψη και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος Συλλόγων και Σωματείων και έχει δημοσιεύσει άρθρα πολιτικού και επιστημονικού περιεχομένου.

Οι φίλοι του περιγράφουν επίσης έναν εξωστρεφή, πανέξυπνο και καλοσυνάτο άνθρωπο, άνθρωπο γενικά της παρέας. Όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δικηγορία περνούσε πολλές ώρες στο εξοχικό του στην Κουβέλα, όπου λάτρευε να περιποιείται τον κήπο του. Εκεί μαζευόντουσαν πολλοί φίλοι του και οι συζητήσεις ήταν τόσο για τα κοινά, αλλά και για το αγαπημένο του άθλημα το ποδόσφαιρο και φυσικά τον Ολυμπιακό, καθώς υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των «ερυθρολεύκων».

Αφήνει πίσω, την πολυαγαπημένη του σύζυγο Μαρούλα Μούζα και τις δύο κόρες του Άννα και Μιμίτα, που ακολούθησαν το επάγγελμά του και είναι παντρεμένες με τους επίσης δικηγόρους Γιάννη Πατσούρα και Κωνσταντίνο Αμπλιανίτη αντίστοιχα. Πρόλαβε επίσης να δει και να χαρεί 4 εγγόνια.

Η κηδεία του Κώστας Στέφου θα γίνει την Τετάρτη (30/8/23) στις 4:00’ το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Επιθυμία της οικογένειας αντί στεφάνων να κατατεθεί οποιοδήποτε ποσό υπέρ του Παραστήματος Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας (πρώην Ορφανοτροφείο Αρρένων Λαμίας). Για το λόγο αυτό θα υπάρχει ειδικός κουμπαράς στην είσοδο του Ναού.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό Παράδεισο!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση