Βγαίνουν συνεχώς μετανάστες στα παράλια της Κύμης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 14:13 Βγαίνουν συνεχώς μετανάστες στα παράλια της Κύμης

Συνολικά 43 άτομα έχουν διασώσει οι αρχές…

Ξεπέρασαν τα κύματα και τους ελέγχους στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία και έφτασαν μέχρι τα παράλια της Κύμης στην Εύβοια, δεκάδες παράτυποι μετανάστες οι οποίοι και χρειάστηκαν τη βοήθεια των τοπικών αρχών.

Αρχικά το μεσημέρι της Τετάρτης (30/8) είχαν εντοπιστεί στην περιοχή πλησίον της παραλίας «Μουρτερή» Κοσκίνων Ευβοίας, 30 αλλοδαποί μεταξύ των οποίων 6 γυναίκες και 6 παιδιά.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους είχαν αποβιβαστεί από ταχύπλοο σκάφος, ο χειριστής του οποίου, ένας 19χρονος Τούρκος, εντοπίσθηκε και συνελήφθη από τους ανθρώπους του Λιμεναρχείου Κύμης, για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 30 του Ν.4251/2014 (Υποχρεώσεις μεταφορέων).

Το απόγευμα της επόμενης ημέρας, η Λιμενική Αρχή Κύμης, ενημερώθηκε για την ύπαρξη ακόμη 13 αλλοδαπών στην περιοχή πλησίον της παραλίας «ΑΛΜΥΡΙΧΙ» και «ΜΩΒ ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΕΣΟΧΩΡΙΩΝ» των νοτιοανατολικών ακτών Εύβοιας.

Και αυτοί - κατά δήλωσή τους - είχαν αποβιβαστεί από ταχύπλοο σκάφος το βράδυ της Τετάρτης, προερχόμενοι από τα παράλια της Τουρκίας.

Όλοι οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στον λιμένα Κύμης και παραδόθηκαν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Εύβοιας.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κύμης, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση