Στο Πήλιο και τις Σποράδες το πρώτο κύμα του Daniel

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 09:36 Στο Πήλιο και τις Σποράδες το πρώτο κύμα του Daniel

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία…

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Daniel, η οποία δημιουργήθηκε από την παρουσία ψυχρής λίμνης στην ανώτερη ατμόσφαιρα και την έντονη μεταφορά υδρατμών από το Αιγαίο προς την ηπειρωτική χώρα, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στα ανατολικά τμήματα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, στην περιοχή της Ζαγοράς από τη Δευτέρα 04/09 έως και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 05/09 (08:20) έχουν καταγραφεί 516 mm βροχής. Υπενθυμίζεται ότι το 1 mm βροχής, αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού σε επιφάνεια 1 τετραγωνικού μέτρου.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από τα μεσάνυχτα έως τις 09:00 της Τρίτης 05/09, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα:

Μέσα στο νερό ξύπνησε η πόλη του Βόλου και τα χωριά του Πηλίου, ενώ καταιγίδες ταλαιπώρησαν όλο το βράδυ τις Βόρειες Σποράδες.

Η κατάσταση που περιγράφεται στη Μαγνησία είναι απελπιστική ακόμη και στο κέντρο του Βόλου. Μεγάλες ποσότητες νερού έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Λαρίσης, μπροστά από το κτίριο της ΔΕΗ, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, όπως επίσης στη συμβολή των οδών Λαρίσης και Νεαπόλεως, στην οδό Νεαπόλεως, στη λεωφόρο Αθηνών, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και αλλού.

Ο μεγάλος κίνδυνος όμως ακούει στο όνομα Κραυσίδωνας, καθώς το ποτάμι έχει φουσκώσει για τα καλά και κινείται σε οριακά επίπεδα.

Οι Σταγιάτες αποκλείστηκαν λόγω κατολισθήσων και στην Αγριά ο δρόμος “κόπηκε” στη μέση , στο ύψος της Παιδόπολης. Οι πολίτες είναι αποκλεισμένοι στα σπίτια τους στην Αγριά όπου οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και το ίδιο συμβαίνει σε Ανω Βόλο και Άλλη Μεριά.

Καταστροφές και στο Νότιο Πήλιο καθώς στη Μηλίνα  το νερό ξεπέρασε το ένα μέτρο!

(Φωτογραφίες gegonota.news)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση