Η Μαγνησία μετράει τις πληγές της από την κακοκαιρία Daniel - Κρίσιμες και οι επόμενες ώρες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 09:33 Η Μαγνησία μετράει τις πληγές της από την κακοκαιρία Daniel - Κρίσιμες και οι επόμενες ώρες

Αρκετοί οι δρόμοι που έχουν καταστραφεί.

Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Μαγνησίας λόγω της φονικής κακοκαιρίας Daniel που χωρίς έλεος πλήττει αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Σοκ προκαλούν οι εικόνες που δείχνουν αυτοκίνητα να είναι κυριολεκτικά θαμμένα στη λάσπη και κομμένους δρόμους.

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (6/9) έβρεξε ξανά για μόλις 10 λεπτά και ήταν αρκετό για να πλημμυρίσει και πάλι ο παραλιακός δρόμος της Αγριάς.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ και η δημοσιογράφος Ελένη Ραυτοπούλου από την κακοκαιρία Daniel έχει η Μαγνησία έχει πληγεί από το ένα άκρο στο άλλο, αφού δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη ούτε μία περιοχή του νομού.

Σε όλες τις περιοχές της Μαγνησίας, και μέσα στον Βόλο και στα περίχωρα, υπάρχουν δρόμοι που έχουν καταστραφεί σε σημείο που να έχουν αποκόψει την κυκλοφορία ακόμη και του Βόλου με το Πήλιο, ενώ η κατάρρευση της Γέφυρας των Καλών Νερών έχει δημιουργήσει προβλήματα στην οδική σύνδεση με το Πήλιο, στο οποίο παρέμεναν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους οι περισσότεροι χωρίς νερό και χωρίς ρεύμα.

Τις τελευταίες ώρες έχει σημειωθεί μερική αποκατάσταση του ηλεκτρικού και της υδροδότησης σε ένα μέρος των κατοικιών.

Εικόνες καταστροφής και μέσα στην πόλη του Βόλου

Οι ίδιες καταστροφικές εικόνες που αντικρίζουν οι κάτοικοι όλου του νομού Μαγνησίας, βλέπουν και οι κάτοικοι του Βόλου με τόνους λάσπης να έχουν καλύψει τα πάντα.

Μάλιστα σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Λία Χριστάρα που βρίσκεται στο σημείο η λάσπη της πρώτες ώρες της νεροποντής είχε καλύψει μέχρι και τους πρώτους ορόφους των πολυκατοικιών.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η έλευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ κλιμάκιο του υπουργείο Κλιματικής Κρίσης υπό τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο βρίσκεται ήδη στην περιοχή και διαβεβαιώνει πως θα κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες για να δοθούν οι αποζημιώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση