Σε απεργία πείνας προχωράνε οι κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 15:20 Σε απεργία πείνας προχωράνε οι κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού

Τι ζητούν και σε ποιους απευθύνουν τα αιτήματά τους…

Με κείμενο τους, κρατούμενοι στις Φυλακές Δομοκού, γνωστοποιούν την έναρξη απεργίας πείνας από σήμερα Δευτέρα 18/9/23, καταθέτοντας μια σειρά αιτημάτων τα οποία διεκδικούν.

Το κείμενο έχει αποδέκτες τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τη Γ.Γρ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, τον Εισαγγελέα Άρειου Πάγου και τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λαμίας.

Τα αιτήματα προσυπογράφουν και ακολουθούν στην απεργία πείνας κρατούμενοι και από άλλες φυλακές της χώρας και μέχρι σήμερα τις φυλακές της Λάρισας, των Χανίων, της Πάτρας και της Κέρκυρας.

Διαβάστε το κείμενο που λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο από τους κρατούμενους του Δομοκού και το οποίο κατατέθηκε στην Γραμματεία της Φυλακής, για να κοινοποιηθεί μέσω αυτής στους αποδέκτες.

«Ως συνέχεια του υπομνήματος μας, που σας απευθύναμε τον Ιούνιο του 2023 και της επιστολής διαμαρτυρίας που σας στείλαμε στις 4/9/23, με την οποία σας γνωρίζαμε ότι αρχίζουμε αποχή συσσιτίου από τη Δευτέρα, 4/9/23, σας γνωστοποιούμε ότι από σήμερα, Δευτέρα, 18/9/23, ξεκινάμε απεργία πείνας με τα εξής αιτήματα.

1. Να εφαρμοστεί και στις φυλακές Δομοκού το όριο των 19 ετών αντί των 25, για την υφ’ όρον απόλυση στους παλιούς πολυισοβίτες, όπως ισχύει σε όλες τις φυλακές της χώρας.

2. Να καταργηθεί το άρθρο 105Β παρ. 6 του Ποινικού Κώδικα του 2019, που ορίζει όριο τα 25 έτη για τους καινούργιους πολυισοβίτες.

3. Να μην έχει αναδρομική ισχύ ο Σωφρονιστικός Κώδικας για τις άδειες και να ισχύσουν τα παλιά όρια (10 έτη για ισοβίτες και πολυισοβίτες και 1/5 για τις πρόσκαιρες καθείρξεις ).

4. Ν αρθούν τα εμπόδια για μεταγωγή στις αγροτικές και την ΚΑΥΦ και να επανέλθουν τα όρια που ίσχυαν, χωρίς εξαιρέσεις.

5. Να μην καθυστερούν τα δικαστικά συμβούλια της Λαμίας τις διαδικασίες για την υφ όρον απόλυση.

6. Να μην αυξηθεί το συνολικό όριο επιβολής κατά συγχώνευση ποινών από τα 20 στα 25 έτη.

7. Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

8. Να μπορούν να γίνουν συγχωνεύσεις ποινών και πειθαρχικών και να εφαρμόζεται το άρθρο 94 παρ. 4 χωρίς εξαιρέσεις και παρερμηνείες, όσον αφορά τα αδικήματα κατά την διάρκεια της άδειας και όχι πέραν των ημερών αυτών.

9. Να επανέλθει για τις πρόσκαιρες καθείρξεις το όριο των 3/5 για την υφ’ όρον απόλυση, για όλες τις υποθέσεις

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση