Λαμία: Πένθος στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 08:58 Λαμία: Πένθος στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα

Υπηρέτησε από όλες τις βαθμίδες το τμήμα Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Λαμίας και Στερεάς και τελευταία το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας…

Σε ηλικία 67 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βασίλειος Κώτσος.

Ως απόφοιτος του ΕΚΠΑ, το 1987 προσλήφθηκε ως ωρομίσθιος καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Λαμίας, όταν ακόμη ήταν παράρτημα της Λάρισας.

Υπηρέτησε το Ίδρυμα αρχικά ως έκτακτο και αργότερα ως μόνιμο προσωπικό από τις βαθμίδες του καθηγητή, Εφαρμογών, Επίκουρου, και Αναπληρωτή . Από το 2014 πλέον ως Καθηγητής υπηρέτησε το ίδιο Τμήμα ως ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας μέχρι και την κατάργησή του και την απορρόφησή του από το Γενικό Τμήμα Λαμίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ήταν ο τελευταίος σταθμός του, αναλαμβάνοντας μαθήματα που αφορούσαν, Κβαντομηχανική, Ατομικά συσσωματώματα, Ηλεκτρονικά, Τεχνολογία Λεπτών Υμενίων.

Όλοι όσοι έχουμε υπηρετήσει στο συγκεκριμένο Ίδρυμα θα τον θυμόμαστε στο Εργαστήριο Φυσικής του ισογείου από την εποχή της Ηλεκτρονικής με τα VLSI (μικροηλεκτρονική), τα εργαστήρια μικροκυμάτων, ηλεκτρονικών, τηλεπικοινωνιών, ραντάρ, διάδοση ηλεκτρομανγητικών κυμάτων κα.

Είχε συγγραφική δραστηριότητα και συμμετείχε στην παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, ενώ κατείχε διοικητικές θέσεις όπως του Αντιπροέδρου και του Προϊσταμένου στα Τμήματα που υπηρέτησε.  

Το αντίο των συναδέλφων του

«Με θλίψη σας ανακοινώνουμε την απώλεια του συναδέλφου μας, Καθηγητή Βασιλείου Κώτσου,  η  κηδεία  του θα γίνει την  Παρασκευή (22-09-2023) στις 5:00' το απόγευμα  στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας», ανακοίνωσαν συντετριμμένοι, τα  μέλη ΔΕΠ, ΕΤΕΠ και το Διοικητικό προσωπικό του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα εύχεται καλό παράδεισο και κουράγιο στην οικογένειά του και σε όλους τους οικείους του.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση