Ετοιμάζονται για τη νέα κακοκαιρία στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 18:42 Ετοιμάζονται για τη νέα κακοκαιρία στη Φθιώτιδα

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ…

Σε πολύ αυξημένη ετοιμότητα τίθεται η Πολιτική Προστασία σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ..

Ειδικότερα πέρα από το σχέδιο αντιμετώπισης των δύσκολων φαινομένων, που θα εφαρμόσουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, συμβουλεύουν τους πολίτες προκειμένου να λάβουν τα παρακάτω μέτρα αυτοπροστασίας:

1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χειμάρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.

2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

3. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

4. Παρακαλούνται ειδικότερα οι πολίτες των ορεινών περιοχών και ειδικότερα οι επισκέπτες, εκδρομείς, κτηνοτρόφοι, να φροντίσουν για την επάρκεια προμηθειών (ειδών πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό κλπ) για το προσεχές διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση