Σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση του χωριού Κόμματος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 19:57 Σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση του χωριού Κόμματος

'Ωρες αγωνίας για το χωριό Κόμμα, αλλά και την "πληγωμένη" Μεγάλη Βρύση από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λαμιέων για πιθανή εκκένωση του χωριού Κόμματος και για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων από υπερχείλιση του Σπερχειού, ενόψει των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Στην πλατεία του χωριού κόμματος υπάρχουν λεωφορεία σε ετοιμότητα για μεταφορά κατοίκων του χωριού σε ξενοδοχεία που έχει μισθώσει ο Δήμος, ενώ μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα να παρέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί. Ο δήμος επίσης έχει στη διάθεσή του και τσουβάλια με άμμο φορτωμένα σε φορτηγό για να στηθούν και αναχώματα προστασίας κατοικιών.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα υπάρχει άνοδος της στάθμης του Σπερχειού ποταμού, όλα όμως θα εξαρτηθούν από το ύψος της βροχής που θα πέσει στην δυτική Φθιώτιδα και στην ορεινή Ευρυτανία και τα νερά τα οποία θα παροχετευθούν στο Σπερχειού.

Στο χωριό, βρίσκεται ο ίδιος ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος ο οποίος συντονίζει την επιχείρηση με τους αντιδημάρχους Κώστα Ξεφλούδα και Κώστα Μουστάκα. Οι προβλέψεις της γενικής Γραμματείας πολιτικής προστασίας είναι δυσοίωνες και δίνουν μεγάλες ποσότητες νερού για απόψε το βράδυ μέχρι και αύριο το απόγευμα.

Ενημερώθηκε και ο Κικίλιας

Για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για το Κόμμα και τη Μεγάλη Βρύση, καθώς και για την προετοιμασία του Δήμου Λαμιέων, υπήρξε ενημέρωση από τον ίδιο τον δήμαρχο στον υπουργό κλιματικής κρίσης Βασίλη Κικίλια, στην συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου το απόγευμα σήμερα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση