Λαμία: Ξύλο και απειλές για μαχαιρώματα μεταξύ ανήλικων μαθητών! - BINTEO

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023 08:16 Λαμία: Ξύλο και απειλές για μαχαιρώματα μεταξύ ανήλικων μαθητών! - BINTEO

Συμπλοκές και επεισόδια έξω από σχολεία, κεντρικούς δρόμους και πλατείες - Δείτε βίντεο από την οδό Υψηλάντη, όταν πατέρας και θείος μαθητή, επιτέθηκαν σε άλλους μαθητές.

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν τα περιστατικά βίας στη Λαμία, με πρωταγωνιστές νεαρούς έφηβους, μαθητές.

Το βίαιο περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (12/10/23) στη συμβολή τω οδών Υψηλάντη και Σταδίου, φαίνεται να συνδέεται - τουλάχιστον ως προς τα πρόσωπα - με τις συμπλοκές μεταξύ νεαρών που είχαν καταγραφεί πριν μερικές ημέρες, στον πεζόδρομο της πλατείας Λαού την Παρασκευή πριν τις εκλογές και πριν από ακριβώς ένα μήνα στο υπαίθριο πάρκινγκ της Δημοτικής Αγοράς.

Στο τελευταίο - χρονικά - επεισόδιο ενεπλάκησαν και συγγενείς 17χρονου μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ ο οποίος φέρεται να δέχτηκε απειλές ακόμη και για τη ζωή του από δύο γνωστά παραβατικά νεαρά άτομα, μαθητές επίσης του ίδιου σχολείου, οι οποίοι και αναζητούνται.

Δύο συλλήψεις

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο 17χρονος, αλλά και ο πατέρας του, Αλβανός υπήκοος, συνελήφθησαν την Πέμπτη από την αστυνομία, όταν προσήρθαν στο Αστυνομικό Τμήμα για να υποβάλλουν μήνυση κατά των δύο νεαρών που αναζητούνται, για απειλές και χτυπήματα σε βάρος του πρώτου έξω από το 1ο ΕΠΑΛ. Σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να πρωταγωνίστησαν στη συνέχεια στο επεισόδιο της οδού Υψηλάντη, μαζί με το θείο του νεαρού αλλά και ένα φίλο του που επίσης αναζητούνται από την αστυνομία.

Ο 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος την ίδια ημέρα με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Υπηρεσίας, ενώ ο πατέρας του οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (13/10) στο Αυτόφωρο και τελικά αφέθηκε ελεύθερος με τον Αντιεισαγγελέα να διατάσσει προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με τον συνήγορο τους, Δημήτρη Κρούπη, που μίλησε στο LamiaReport για την εξέλιξη της υπόθεσης, ο πελάτης του προσπάθησε να ξεχωρίσει τα παιδιά και δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει κανέναν. Η έννοια του ήταν να προστατέψει το παιδί του που χτυπήθηκε και απειλείται ακόμη και η ζωή του από τα συγκεκριμένα παραβατικά άτομα.

Παράπλευρη απώλεια

Στο επεισόδιο της Πέμπτης, ενεπλάκη άθελά του ένας ακόμη 16χρονος μαθητής που για κακή του τύχη βρισκόταν πίσω από τους δύο μαθητές που αναζητούνται, την ώρα που δέχτηκαν την επίθεση από τους συγγενείς του 17χρονου στην οδό Υψηλάντη.

Το παιδί σύμφωνα με την μήνυση που υπέβαλλε ο πατέρας του, δέχτηκε βίαια χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα, χωρίς να έχει καμία συμμετοχή στο συγκεκριμένο ή σε κάποιο προηγούμενο επεισόδιο, μεταξύ των άλλων εφήβων!

Ο 16χρονος είχε εντοπισθεί χτυπημένος και αιμόφυρτος από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και είχε ενημερώσει για την αναίτια επίθεση που είχε δεχτεί.

Το χρονικό του επεισοδίου

Πως φαίνεται όμως να φτάσαμε στο άγριο ξύλο που έπεσε κατά μεσής κεντρικού δρόμου με πρωταγωνιστές ενήλικους και ανήλικους…

Σύμφωνα με τον 17χρονο που συνελήφθη, την ίδια μέρα το πρωί μέσα στο σχολείο, τον πλησίασαν οι δύο άλλοι μαθητές που αναζητούνται και του είπαν «εάν δεν γονατίσεις να προσκυνήσεις και να δηλώσεις μετάνοια , να σε τραβήξουμε βίντεο και να το ανεβάσουμε στο ίντερνετ , θα σε μαχαιρώσουμε ή εμείς ή ο ‘’...’’».

Το ρεπορτάζ του LamiaReport, καταγράφει ότι ο «...», που επικαλέστηκαν, είναι ο νεαρός που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής (6/10) από την ΟΠΚΕ για το επεισόδιο στα στενά της πλατείας Λαού, έχοντας πάνω του μαχαίρι και γκλοπ! Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν, ότι βρισκόντουσαν τόσο οι δύο μαθητές που αναζητούνται όσο και ο 17χρονος. Επίσης, τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο πρώτων, ήταν παρών και στο επεισόδιο του πάρκινγκ.

Οι απειλές των ανήλικων όμως προς το 17χρονο συμμαθητή τους είχε και συνέχεια, καθώς στο σχόλασμα τον περίμεναν έξω από το σχολείο και τον χτύπησαν. Τότε, το παιδί φέρεται να πήρε τον πατέρα του τηλέφωνο, ο οποίος έφτασε στο σημείο με το θείο του και τον πήραν στο αυτοκίνητό τους. Κατεβαίνοντας με το αυτοκίνητο την οδό Υψηλάντη, εντόπισαν τους δύο «νταήδες» και φαίνεται ότι τους μίλησαν στην ίδια γλώσσα!

Παρά το ξύλο που έφαγαν οι δύο νεαροί πάντως, φρόντισαν να εξαφανιστούν και όπως σημειώσαμε, αναζητούνται από την αστυνομία για να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την εν γένει συμπεριφορά τους.

Την υπόθεση και τις σχετικές δικογραφίες έχει αναλάβει το ΑΤ Λαμίας.

Δείτε το βίντεο που έπαιξε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου Live News:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση