Καταγγελία για παράνομη αλιεία στο Μαλιακό

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 09:03 Καταγγελία για παράνομη αλιεία στο Μαλιακό (ΦΩΤΟ αρχείου)

Βάζουν δίχτυα και στο «Λιβάρι»; - Τι λέει ο Λιμενάρχης Στυλίδας και πως ενισχύονται άμεσα οι έλεγχοι στην περιοχή…

Για υπεραλίευση από ερασιτέχνες ψαράδες που κάνουν χρήση μάλιστα μεγάλων φωτιστικών σωμάτων, περιλαμβάνει καταγγελία που έφτασε στο LamiaReport η οποία περιγράφει επίσης παράνομη αλιεία ακόμη και στον προστατευόμενο χώρο του Λιβαρίου στο Μαλιακό κόλπο.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι «ερασιτέχνες ψαράδες» φροντίζουν την ποσότητα ψαριών που αλιεύουν να την προωθούν μόνοι τους στην αγορά ή ακόμη και σε ψαράδικα!

Το LamiaReport επικοινώνησε με το ο Λιμενάρχη Στυλίδας Πλοίαρχο ΛΣ Ευθύμιο Βέτσικα, που μας διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και τα στελέχη του Λιμεναρχείου Στυλίδας, συνεχίζουν σε καθημερινή βάση τους ελέγχους σε θάλασσα και ακτές για να πιάνουν τους παραβάτες. Αν βέβαια καταφέρουν και ξεφύγουν από τον έλεγχο τότε το κομμάτι της πώλησης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δεν ανήκει στην δική του υπηρεσία.

«Είναι καταγεγραμμένοι οι έλεγχοι που έχουν γίνει και γίνονται, όπως και οι δεκάδες κατασχέσεις αλιευτικών εργαλείων που έχουμε κάνει. Είτε πρόκειται για δίχτυα μη προβλεπόμενα ή αυτοσχέδια φωτιστικά που απαγορεύονται», δηλώνει στο LamiaReport o κ. Βέτσικας και προσθέτει: «είναι αλήθεια ότι η ακτογραμμή είναι πολύ μεγάλη και δεν μπορούμε να είμαστε παντού. Επεμβαίνουμε όμως σε πολλά σημεία και ελέγχουμε κάθε επώνυμη καταγγελία που φτάνει στην Υπηρεσία μας».

Μάλιστα όπως μας ενημέρωσε ο Λιμενάρχης Στυλίδας, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, το Λιμεναρχείο πρόκειται να προμηθευτεί μέσω ΕΣΠΑ, δύο σύγχρονα drones που θα δώσουν λύσεις στον απομακρυσμένο έλεγχο προκειμένου να γνωρίζουν άμεσα που υπάρχει αλιευτική δραστηριότητα και να επεμβαίνουν ανάλογα.

Τέλος αναφορικά με τον ευαίσθητο χώρο του «Λιβαρίου» που είναι χαρακτηρισμένος «Natura» ο κ. Βέτσικας ξεκαθάρισε ότι ειδικά σε αυτή την περιοχή οι έλεγχοι είναι πιο συχνοί και υπάρχουν καθημερινές περιπολίες από στελέχη του Λιμεναρχείου Στυλίδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση