Υπόθεση πλαστογραφίας διαθήκης γνωστού Λαμιώτη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 08:14 Υπόθεση πλαστογραφίας διαθήκης γνωστού Λαμιώτη

Δικογραφία σε βάρος της μητέρας και του αδερφού του αποβιώσαντος, για επιδίωξη περιουσιακού οφέλους άνω των 120.000 ευρώ…

Υπόθεση πλαστογραφίας διαθήκης γνωστού Λαμιώτη που απεβίωσε το 2009, φαίνεται να εξακολουθεί να απασχολεί την Ελληνική Δικαιοσύνη, 14 χρόνια μετά, καθώς προσήχθησαν το πρωί της Τρίτης 24 Οκτωβρίου 2023 να καταθέσουν στον τακτικό Ανακριτή η 84χρονη μητέρα του και ο 59χρονος αδελφός του, ως ηθικός και φυσικός αυτουργός αντίστοιχα της πλαστογραφίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, μετά από μήνυση ενός εκ των τριών παιδιών του αποβιώσαντος, περιγράφει κακουργηματική πράξη, καθώς προσδιορίζει πρόθεση προσπορισμού περιουσιακού οφέλους άνω των 120.000 ευρώ.

Βασικές «λεπτομέρειες» στην υπόθεση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ότι η διαθήκη ακυρώθηκε στη συνέχεια στα αστικά δικαστήρια, ενώ τα κληρονομιαία στοιχεία, που δεν περιλάμβαναν ακίνητα, περιήλθαν στα παιδιά του αποβιώσαντος και στη δεύτερη σύζυγό του ως εγγύτεροι συγγενείς.

Ο Ανακριτής αξιολογώντας την υπόθεση, με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως δε διέταξαν την προφυλάκιση μάνας και αδελφού, στους οποίους επέβαλαν τον τυπικό περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εωσότου η υπόθεση βρεθεί στο ακροατήριο ή «κλείσει» με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

«Σε αυτό το στάδιο της ανάκρισης δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης», ανέφεραν στο LamiaReport οι συνήγοροι υπεράσπισης της μητέρας και του αδερφού του θανόντος, Άννα Στέφου και Κώστας Μπαρούτας αντίστοιχα, που υποστηρίζουν όμως ότι ποινικοποιήθηκε μία αστικού τύπου διαφορά.

«Κατά την άποψή μας ποινικοποιήθηκε μια αστική διαφορά κληρονομικού δικαίου και ακόμη χειρότερα απασχολήθηκε η δικαιοσύνη για 15 έτη με σειρά πολιτικών δικών. Απόρροια αυτών ήταν επίσης σειρά εγκλήσεων, χωρίς να πληρείται η υποκειμενική και αντικειμενική υπόσταση των φερόμενων ως εγκλημάτων με τους εν λόγω δράστες και δη των εντολέων μας. Δεν υφίστανται αποχρώσεις ενδείξεις προς τούτο και σε περίπτωση που οδηγηθεί η υπόθεση στο ακροατήριο, φιλοδοξούμε να λάμψει εκεί η αλήθεια για να απαλλαγεί τόσο η χαροκαμένη μάνα όσο και ο αδελφός για να πενθήσουν ήρεμα τον άνθρωπο τους μετά από τόσα έτη ταλαιπωρίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση