Λαμία: Νέα «βροχή» μηνυμάτων από απατεώνες - Προσοχή!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 11:05 Λαμία: Νέα «βροχή» μηνυμάτων από απατεώνες - Προσοχή!

Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν επιστροφές από την εφορία, market pass, τέλη κυκλοφορίας για να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό…

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι κάθε λογής απατεώνες, που εκμεταλλεύονται το διαδίκτυο και την άγνοια - τις περισσότερες φορές - πολλών συνανθρώπων μας να διαχειρίζονται κατάλληλα τους ηλεκτρονικούς τους λογαριασμούς, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτούς και να προσπορίσουν ξένα χρήματα.

Τα τελευταία 24ωρα, έπεσαν «βροχή» τα ηλεκτρονικά μηνύματα για δήθεν επιστροφή φόρου, που όμως «κόλλησε» στην επαλήθευση του τραπεζικού σας λογαριασμού.

Είχε προηγηθεί «καταιγίδα» ηλεκτρονικών μηνυμάτων για το market pass και το πώς θα πιστώνατε χρήματα στους λογαριασμούς σας.

Παράλληλα συνεχίζονται τα μηνύματα με τη λάθος αποστολή δέματος, σε courier και ΕΛΤΑ, καθώς και ο μπλοκαρισμένος κωδικός στην τράπεζά σας.

Τις περισσότερες φορές η προσπάθεια των απατεώνων δεν είναι πειστική, συνήθως με εξόφθαλμα ορθογραφικά λάθη, ακόμη και λάθη στην κωδικοποίηση ή μετάφραση των κειμένων τους, ωστόσο δεν είναι λίγα τα «θύματα» που προσπαθούν στη συνέχεια να πάρουν πίσω τα χρήματά τους!

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχει φτάσει στη λύση του μυστηρίου με δεκάδες συλλήψεις, τις περισσότερες φορές όμως η δυσκαμψία του συστήματος, καθώς πρόκειται για αλλοδαπές «επιχειρήσεις» απατεώνων ή οι ποινές χάδια όταν τα ποσά είναι κάτω από 120.000 ευρώ, έχουν οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των «χτυπημάτων».

Τέλος θα επαναλάβουμε την προσπάθεια εξαπάτησης με τη μέθοδο του τροχαίου ατυχήματος - δυστυχήματος, όπου εκεί δεν ελλοχεύει μόνο ο κίνδυνος να χάσετε τα χρήματά σας, αλλά και να πάθει κάποιο κακό άνθρωπος της οικογένειάς σας, καθώς προσπαθούν να βρίσκουν ανθρώπους μεγάλης ηλικίας στους οποίους μεταφέρουν πολύ άσχημα μαντάτα!

Σε κάθε περίπτωση ακολουθήστε τις οδηγίες των ειδικών στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση