Καιρός: Ωραία χρώματα αλλά αρκετό κρύο το πρωί

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 09:55 Καιρός: Ωραία χρώματα αλλά αρκετό κρύο το πρωί

Με μονοψήφια νούμερα θερμοκρασίας «ξύπνησαν» οι κάτοικοι αρκετών περιοχών στη Στερεά…

Καθαρά φθινοπωρινό ήταν το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο διάστημα του Σαββατοκύριακου, ενώ οι βροχές επιμένουν στα Ανατολικά τμήματα της χώρας.

Κύριο χαρακτηριστικό του και η πτώση της θερμοκρασίας που σε ορισμένες ορεινές περιοχές. κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας έπεσε ακόμη και κάτω από τους βαθμούς!

Δείτε τον παρακάτω πίνακα από τους σταθμούς του meteo.gr χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα χιονοδρομικά κέντρα όπου οι θερμοκρασίες ήταν γύρω στο «μηδέν»

Και στις ορεινές περιοχές όμως της Στερεάς Ελλάδας το κρύο ήταν τσουχτερό πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Εκτός από το κλασικό Μαυρολιθάρι όπου ο υδράργυρος στις 07:40’ το πρωί έπεσε στους 8 βαθμούς, χειμώνα είχαμε και σε Μυρίκη Καρπενησίου (9,1ο στις 07:00’), Λιβάδι Παρνασσού (9,4ο στις 08:00’), Καρπενήσι (9,9ο στις 07:50’) και Αράχωβα (10,5ο στις 08:10’).

Η χαμηλότερη θερμοκρασία στην περιοχή της Φθιώτιδας, σημειώθηκε στο Δομοκό στις 05:20’ το πρωί όταν ο υδράργυρος κατρακύλησε στους 11,2 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

Για σήμερα Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το meteo.gr αναμένουμε πάλι βροχές και καταιγίδες αλλά άνοδο της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο σύνολο σχεδόν της χώρας με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να περιοριστούν κυρίως στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη όπου όμως θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά και στις περιοχές αυτές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 20, στη Θεσσαλία από 11 έως 23, στην Ήπειρο από 7 έως 20, στη Δυτική Στερεά από 11 έως 19, στην υπόλοιπη Στερεά από 12 έως 22, στη Δυτική Πελοπόννησο από 13 έως 22, στην υπόλοιπη Πελοπόννησο από 9 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 20, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 20, στις Κυκλάδες από 16 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 23 και στην Κρήτη από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το πρωί θα στραφούν σε δυτικούς και από το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 5 έως 7 μποφόρ ενώ από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το πρωί 4 έως 6 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 5 έως 7 μποφόρ ενώ από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και από το πρωί από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση