Ποιο έργο θα επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 08:00 Ποιο έργο θα επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη

Ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα θα επισκεφθούν ένα μεγάλο έργο που ξεκίνησε στη Στερεά Ελλάδα.

Ο λόγος για την κατασκευή του οδικού άξονα Μπράλος - Άμφισσα, που όταν ολοκληρωθεί το μεγάλο αυτό έργο, θα μειωθεί στο μισό ο χρόνος ταξιδιού για το Λαμία - Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη συνοδευόμενος από τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα θα επισκεφθεί τη Λαμία και στη συνέχεια το εργοτάξιο της εταιρείας στη Γραβιά, απ' όπου ξεκινά το έργο του οδικού άξονα Μπράλος - Άμφισσα.

Η σύμβαση υπεγράφη στα μέσα του περασμένου Φλεβάρη μεταξύ της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της αναδόχου ΑΒΑΞ και η διάρκεια των εργασιών έχει οριστεί σε 54 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Η οριστικοποίηση της χρηματοδότησης έγινε στο τέλος Σεπτεμβρίου 2023, με την ένταξή του στο Πρόγραμμα «Μεταφορές» 2021-2027».

Το τμήμα Μπράλος-Άμφισσα αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα τμήματα του διαγώνιου άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο και αφορά σε νέο αυτοκινητόδρομο μήκους 25 χλμ. που χωρίζεται στα εξής υποτμήματα:

-1ο Υποτμήμα: Μπράλος – Αρχή παράκαμψης Γραβιάς (Χ.Θ. 0+000 – Χ.Θ. 7+300)
-2ο Υποτμήμα: Ι.Κ. Μεταλλείων Βωξίτη (δεν περιλαμβάνεται) – Άμφισσα (Χ.Θ. 14+000 – Χ.Θ. 30+700)

Το ενδιάμεσο τμήμα του άξονα (Χ.Θ. 7+300 – Χ.Θ. 9+300) αντιστοιχεί στην παράκαμψη Γραβιάς, το οποίο έχει κατασκευαστεί και δεν αποτελεί αντικείμενο της σύμβασης.

O διαγώνιος οδικός άξονας Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο, θα ενώσει τον αυτοκινητόδρομο Αθήνα-Θεσσαλονίκη με τον Ε65, την Ιόνια Οδό, τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και κατ` επέκταση την Ολυμπία Οδό (Ελευσίνα-Πάτρα-Πύργος), βγάζοντας από την απομόνωση πολλές περιοχές της Φθιώτιδας, της Φωκίδας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Με την ολοκλήρωση του διαγώνιου οδικού άξονα η απόσταση των 185 χλμ. μεταξύ Λαμίας και Πάτρας που διανύεται σε περισσότερες από 3 ώρες θα μειωθεί στα 160 χλμ. και ο χρόνος ταξιδιού θα «πέσει» στη 1,5 ώρα

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση