Πανελλαδική συγκέντρωση ελαιοπαραγωγών στην Σκάλα Αταλάντης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 11:14 Πανελλαδική συγκέντρωση ελαιοπαραγωγών στην Σκάλα Αταλάντης

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου…

Πανελλαδική σύσκεψη-συνάντηση ελαιοπαραγωγών και φορέων της ελαιοκαλλιέργειας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Νοέμβρη στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο “ΚΑΡΑΛΗΣ” στην Σκάλα Αταλάντης.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας καλεί όλους τους συναδέλφους τους ελαιοπαραγωγούς προκειμένου να καταδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όχι μόνο τη φετινή καλλιεργητική χρονιά, που την χαρακτηρίζουν τη χειρότερη των τελευταίων ετών, αλλά και να συντονίσουν τις δράσεις και τις διεκδικήσεις τους.

Διαβάστε την ανακοίνωση - κάλεσμα της  Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας

Συνάδελφοι ελαιοπαραγωγοί

Τελειώνει μια καλλιεργητική περίοδος που για τους βιοπαλαιστές ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας και όλης της χώρας αποτελεί την χειρότερη των τελευταίων ετών.

Τα συσσωρευμένα προβλήματα που δεν επιλύθηκαν από καμία κυβέρνηση, η διαχρονικά ανύπαρκτη μέριμνα για την προστασία της ελαιοπαραγωγής, σε συνδυασμό με το τεράστιο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές κάτω του κόστους κυρίως στη βρώσιμη ελιά τα προηγούμενα χρόνια και η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ διαμορφώνουν όρους εκμηδενισμού του εισοδήματός μας και μας φέρνουν αντιμέτωπους με τεράστιες δυσκολίες όσον αφορά την επιβίωσή μας αλλά και την συνέχιση της ελαιοκαλλιέργειας.

Παίρνοντας υπόψιν πως η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές καλλιέργειες της χώρας μας με περίπου 6 εκατ. στρέμματα, αλλά και στο Νομό Φθιώτιδας με παραγωγή βρώσιμης ελιάς πάνω από το 50% της πανελλαδικής παραγωγής, τη φετινή ακαρπία και την απώλεια εισοδήματος που μόνο για την Φθιώτιδα υπολογίζεται σε πάνω από 100 εκατ. ευρώ, αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε μπροστά σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση όχι μόνο για τους ελαιοπαραγωγούς αλλά και για τις τοπικές οικονομίες στην ύπαιθρο συνολικότερα.   

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και γνωρίζοντας πως ποτέ καμία λύση δεν δόθηκε στα προβλήματά μας με παρακάλια και μοιρολατρία, αναλάβαμε την ευθύνη και την πρωτοβουλία από κοινού με την ΠΕΜ, να οργανώσουμε μια πανελλαδική σύσκεψη για την ακαρπία της ελιάς και τις αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημά μας αλλά και στην ύπαιθρο, όπου θα συζητήσουμε την συνολική κατάσταση, θα διαμορφώσουμε πλαίσιο αιτημάτων που θα δίνει λύσεις στα οξυμένα προβλήματά μας, θα συντονίσουμε τη δράση και τις διεκδικήσεις μας αφενός ως ελαιοπαραγωγοί, αλλά και με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας σε όλη την χώρα που επίσης είναι αντιμέτωποι με αντίστοιχα προβλήματα επιβίωσης.

Η πανελλαδική σύσκεψη-συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την:

Κυριακή 26 Νοέμβρη στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο “ΚΑΡΑΛΗΣ” στην Σκάλα Αταλάντης.

Καλούμε τους συναδέλφους ελαιοπαραγωγούς αλλά και τους φορείς της ελαιοκαλλιέργειας να δώσουν το παρόν.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΏΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση