Συμμετοχή 1ου ΕΚ Άμφισσας σε πρόγραμμα Erasmus+ (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 12:40 Συμμετοχή 1ου ΕΚ Άμφισσας σε πρόγραμμα Erasmus+ (ΦΩΤΟ)

Το πρόγραμμα μετακίνησης Erasmus+/Δράση ΚΑ1 με τίτλο: «Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε ειδικότητες με αυξανόμενη ζήτηση» του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) Άμφισσας πραγματοποιήθηκε από τις 21 Μαρτίου 2023 έως τις 5 Απριλίου 2023 στη Βαρκελώνη με τη συμμετοχή 20 μαθητών και 2 εκπαιδευτικών από τους τομείς Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, Μηχανολογίας και Πληροφορικής, του ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας.

Σχετικά με τις εργαστηριακές ασκήσεις, οι μαθητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύγχρονων PLC, με ενεργή συμμετοχή στην κατασκευή και προγραμματισμό ειδικών κυκλωμάτων και εφαρμογών.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με την παρουσίαση ηλεκτρικών αυτοσχέδιων αυτοκινήτων τύπου formula 1 που κατασκεύασαν φοιτητές του Πολυτεχνείου και ενημερώθηκαν για τα υλικά, τη διαδικασία μελέτης, την κατασκευή των μονοθέσιων, κ.ά. σχετικά θέματα. Ομοίως, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον υπερυπολογιστή της Βαρκελώνης, έναν από τους πιο γρήγορους που υπάρχουν στην Ευρώπη και έγινε λεπτομερής παρουσίαση τόσο του τεράστιου χώρου που καταλαμβάνει σε ιστορικό μέρος όσο και των ερευνητικών προγραμμάτων που φιλοξενεί, τις προδιαγραφές υλικού, θέματα ασφαλείας, κλπ.

Γενικά, είχαν σχεδιαστεί και υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις και πρόγραμμα ασκήσεων και δραστηριοτήτων συμβατά με τα ενδιαφέροντα όλων των ειδικοτήτων του ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας. Επίσης, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την ιστορία της χώρας, ξεναγήθηκαν λεπτομερώς στα εκθέματα των μουσείων και των χώρων τεχνικού πολιτισμού, αλλά και στα αξιοθέατα της Βαρκελώνης, που επισκέφθηκαν.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση