Συνελήφθησαν οι απατεώνες που πήραν 5.000 € από ηλικιωμένη στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 08:30 Συνελήφθησαν οι απατεώνες που πήραν 5.000 € από ηλικιωμένη στη Λαμία

Εντοπίστηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με το ΚΤΕΛ…

Δε χάρηκαν για πολλές ώρες την «επιτυχία» τους σε βάρος ανυποψίαστης ηλικιωμένης, δύο Βούλγαροι υπήκοοι που το μεσημέρι του Σαββάτου (25/11) κατάφεραν με το σενάριο του ατυχήματος συγγενικού της προσώπου, να της αποσπάσουν 5.000 ευρώ.

Οι θρασύτατοι απατεώνες αυτή τη φορά δεν υπολόγισαν σωστά ότι η περιγραφή της ηλικιωμένης στους αστυνομικούς θα ήταν ικανή ώστε να εντοπιστούν και τελικά έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν με το ΚΤΕΛ για γειτονικό νομό!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, πρόκειται για έναν 41χρονο και μία 56χρονη, οι οποίοι κατελήφθησαν να έχουν επάνω τους το συγκεκριμένο ποσό και αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Θυμίζουμε ότι οι απατεώνες είχαν τηλεφωνήσει στην ηλικιωμένη και με πρόσχημα ότι η εγγονή της είχε ένα σοβαρό ατύχημα, της απέσπασαν 5.000 ευρώ προκειμένου να χειρουργηθεί. Το ποσό το παρέδωσε η ίδια η ηλικιωμένη σε άνδρα - τον οποίο περιέγραψε στους αστυνομικούς - σε σημείο της Λεωφόρου Καλυβίων πλησίον του σπιτιού της.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι στο διάστημα από 23 μέχρι 25/11 σημειώθηκαν πολλά ακόμη περιστατικά προσπάθειας εξαπάτησης ηλικιωμένων ανθρώπων, κάποια εκ των οποίων καταγγέλθηκαν στην αστυνομία, αλλά τα περισσότερα όχι. Μάλιστα οι απατεώνες δεν προσποιούνται μόνο τους γιατρούς, αλλά και τους αστυνομικούς, μόνο που σε αυτή την περίπτωση το σενάριο θέλει το αγαπημένο σας πρόσωπο να είναι εκείνο που προκάλεσε το σοβαρό ατύχημα και τα χρήματα χρειάζονται για να γλυτώσει τη φυλακή!

Σε κάθε περίπτωση να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε κάθε άγνωστο που σας τηλεφωνεί και ΠΟΤΕ να μην δίνετε χρήματα πριν συμβουλευτείτε διά ζώσης κάποιο συγγενικό ή γνωστό σας πρόσωπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση